Fotboll

IFK:s damer vann mot Göteborg

Fotboll IFK Värnamos damer i division ett mellersta avslutade säsongen på bästa sätt. Det blev hemmaseger mot Göteborgs DFF med 2–1.

– En fantastisk arbetsinsats av hela laget, Vi gjorde jobbet i 90 minuter och det gav resultat, säger Patrik Cederfors, för dagen ledare för IFK i Willy Gollwitzers frånvaro.
Göteborgs DFF hör till topplagen i serien men IFK fick effektivt stopp på göteborgslagets anfall.
– Det var mycket ställningskrig, men efter ungefär en halvtimme lyckas vi göra matchens första mål genom Julia Söderberg, berättar Patrik Cederfors.

I andra halvlek kunde Värnamo i den 63: minuten öka på sin ledning till 2–0 genom Sefika Muratovic. Ett riktigt snyggt mål framspelat av Stina Ejefors.
I slutet av halvleken lyckades Göteborg få in ett reduceringsmål, men närmare än så kom inte gästerna. IFK vann matchen med 2–1.
– Vi blev lite stressade i slutet, men med lite tur och mycket hjärta kunde vi reda ut det, säger Patrik Cederfors, som givetvis är helnöjd med laget.
– Vi har många unga tjejer på planen, men alla tretton som fick spela gjorde verkligen en stark insats, säger han.

Säsongen är nu över för IFK:s damer. Laget slutar på en plats i mitten av tabellen, vilket Patrik Cederfors menar är mer än väl godkänt.
– Vi har ett ungt lag så vi är helnöjda med säsongen och att vi tagit så pass många poäng som gjort.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

5 reaktioner på IFK:s damer vann mot Göteborg

Fantastisk ledarstab som bryr så mycket om hela laget som ett kollektiv ! Aldrig tidigare har vi använt så många spelare och ändå hamnat så högt i tabellen!

En fantastisk prestation av spelare såväl som ledare. Efter en turbulent säsong med positionsbyten och spelarrotation så är det helt klart en positivt avslut. Bra gjort IFK Värnamo dam med ledarstab

Ny stämma krävs. En rörig höst med utflyktande spelare som startar före vår framtid, helt otroligt. Var rädd om spelarna som är kvar!

Det gäller att tänka till och förändra både ledare och klubbens målsättning!
Ledareförändringen är ett måste och självklart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *