Fotboll

IFK vill bygga fotbollen i regionen

IFK vill bygga fotbollen i regionen

Fotboll IFK Värnamo vill utvecklas tillsammans med klubbarna runtomkring i regionen och därför har man nu inlett ett samarbete med andra klubbar om att utbyta kunskaper och idéer. – Ska vi hålla oss på den här nivån, då behöver vi bygga hela regionen, berättar sportchefen Enes Ahmetovic.

Enes Ahmetovic. Foto: Jim Carlsson

Sex kommuner gränsar till Värnamo och utöver att IFK spelar i allsvenskan så hittar vi näst högst rankade lag i de totalt sju kommunerna i division 3 där Waggeryd och Gislaved huserar.

Kikar vi inom Värnamo kommun så hittar vi näst högst rankade lag i fyran. Det vill IFK Värnamo och deras sportchef Enes Ahmetovic nu ändra på genom att inleda samarbete med de mindre klubbarna.
– Jag tror det är bra för oss alla, inte minst för oss som klubb att hjälpa bygden att bli bättre. På så vis blir vi bättre också. Kan du föreställa dig vad som hade hänt om vi haft klubbar i division 1 och division 2 runtomkring? Fatta vilken grej för regionen, säger han.

Enes Ahmetovic, som dessutom är akademichef i IFK Värnamo, berättar att det är svårt att utbilda spelare idag på grund av att så många ledare tränar på ideell basis.
– Genom att inspirera och lära av varandra så tror jag vi kan bli bättre.

Under gårdagen var Enes Ahmetovic med på ett träningspass med ungdomar i Alvesta.

Hur ser det här samarbetet ut mer konkret, vad är det ni gör?
– Antingen om de vill komma hit och titta på någon träning eller att vi åker ut. Jag har haft en dialog med många klubbar här i regionen, berättar han och fortsätter:
– Dels är vi ute och träffar tränare och pratar med dem hur de bedriver sin träning. Dels försöker vi inspirera och helt enkelt prata fotboll, ”Så här kan man göra och så här gör jag. Hur gör du?”
– Ska vi hålla oss på den här nivån, då behöver vi bygga hela regionen.

Han berättar vidare att det inte finns någon plan för stunden att detta ska mynna ut i något slags spelarutbyte.
– Många kanske får taggarna utåt och tror att jag ska plocka spelare inför ansökningar till gymnasiet. Men jag sa det innan jag åkte till Alvesta att de fick bestämma vilken träningsgrupp jag ska träffa när jag åker dit.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *