Fotboll

IFK vill banka in den sista kontraktsspiken

Fotboll Det har blivit dags för omgång 27 av allsvenskan och för Värnamos del innebär det Sundsvall borta under onsdagen.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

Man tar sig till Sundsvall medelst buss, en buss man bordade i Värnamo under tisdagen.
– Det blir en lång tripp med tanke på att det är en vardagsmatch så sent på kvällen. Det blir många timmar i bussen idag, sen sover vi på hotellet efter matchen innan vi åker tillbaka med bussen på torsdag, berättar Kim Hellberg.

Tabelljumbon Sundsvall är mer eller mindre piskade att vinna för att chansen till nytt allsvenskt kontrakt ska leva vidare.
– För Sundsvall så är det egentligen deras sista chans, de kommer behöva vinna och Sundsvall har gjort väldigt bra resultat hemma och det är där man känner att de är starka.

Läckande Sundsvall

Morgondagens hemmalag har bara vunnit fyra matcher under säsongen och samtliga segrar har kommit på hemmaplan. Det är inte heller några strykgäng de besegrat. Kalmar, Mjällby, Malmö och IFK Göteborg är tunga skalper.
– Det kommer bli en tuff match. Det bör man vara medveten om, sen kan det nog bli en ganska öppen match för båda lagen vill såklart vinna.

En stor anledning till att Sundsvall ligger där de ligger i tabellen är att man släpper in alldeles för många mål. Hela 67 stycken bollar har rasslat in under säsongen. Vid hela sex tillfällen har man släppt in fyra mål eller fler. Endast en gång har man hållit nollan.

Givet läget i tabellen så tror Kim Hellberg på en öppen match. Sundsvall måste ju gå framåt för att kunna bärga tre poäng.
– Det är deras chans, de måste vinna. Kryss är inte tillräckligt bra för dem. Så det borde kunna bli en ganska öppen match.

IFK-tränaren pratar också om revansch för 1 – 1-matchen på Finnvedsvallen samt fjolårets 0 – 2- förlust i Sundsvall.
– Det känns som att det finns energi att göra något riktigt bra.

För er del gäller det väl att snickra i den där sista spiken för att greja kontraktet?
– Så är det. Det skulle kännas skönt att få det klart.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *