IFK Värnamos damer föll med 3–4

Fotboll IFK Värnamo förlorade första träningsmatchen för säsongen när det blev 3–4 mot Växjö DFF:s 19-årslag.

Julia Söderberg svarade för två IFK-mål och Filippa Kollryd för ett.

IFK tog ledningen i minut nio men sedan kom tre snabba mål från hemmalaget Växjö i minuterna 21, 24 och 26. Strax före paus reducerade IFK. 4–2 kom i minut 73 och 4–3 sex minuter senare. IFK försökte få in en kvittering men lyckades inte.

IFK-tränaren Willy Gollwitzer var nöjd med det mesta:
– Ska man förlora något så är det ju bra att göra det nu, säger han och tänker på säsongen framöver med så småningom matcher i division ett.

Spelet var stundtals mycket bra, särskilt med tanke på att det var första matchen. Lite brast det bakåt men ett par lite för enkla mål och att man hade en sådan period mitt i första halvlek med insläppta mål på bara några minuter.

– Vi blev kanske lite överraskade att det var så stora ytor, säger IFK-tränaren om ovanan av spel på stor plan.

Lite extra plus till Iliriana ”Illie” Vllasalija, Lizette Kennethsson och Julia Söderberg.

Kommande helg är det dags för ny match och då kommer Älmhult på besök. Det är ett lag som också spelar i division ett.