Fotboll

IFK Värnamo värvar landslagstränare

Fotboll Under gårdagen presenterade IFK Värnamo sin nya tränare för det äldsta akademilaget. Sreten Kenic heter han och kommer närmast från Saudiarabiens U 21-landslag.

Sreten Kenic. Foto: Pressbild

Tränaren har även varit involverad i hemlandet Serbiens ungdomslandslag och svensk fotboll är ingen ny bekantskap för honom då han varit ungdomstränare Jönköpings Södra, samt även assisterande tränare i dess a-lag.
– Det känns oerhört inspirerande att komma till klubben, jag har fått väldigt fina intryck från Enes (Ahmetovic) och Christian (Ahlander). Klubbens idéer och filosofi matchar mina. Jag ser fram emot samarbetet med den professionella personalen som redan arbetar i klubben. Tillsammans ska vi försöka att fortsätta utveckla organisationen, säger Sreten Kenic i ett pressmeddelande från klubben.

Rekryteringen är ett led i att utveckla klubbens akademi och föra den närmare a-lagsverksamheten. Därför kommer Kenic även vara med representationslaget emellanåt.
– Sreten är en superviktig pusselbit i att kunna driva det arbetet då det rör sig om en kompetent tränare som är skicklig på att arbeta med unga spelare och utveckla dem som fotbollsspelare. Det är en driven tränare som alltid ger utlopp för energi på träningsplanen. Utanför planen så lämnas inget åt slumpen och jag är helt säker på att han tillsammans med den övriga ledarstaben kommer ge våra unga spelare rätt verktyg för att bli bättre varje dag, berättar sportchefen Enes Ahmetovic.

Kenic kommer närmast från Saudiarabiens U-21-landslag.

Taggar

Dela


4 reaktioner på IFK Värnamo värvar landslagstränare

Nu måste vi supportrar kunna ställa stora krav på resultat per omgående ju!
Låter ju som att alla som kommer in har en helt otrolig kunskap om fotboll och hur man bygger en framgångsrik förening.
Jag tycker vi siktar mot spel i Europa, allt annat är ett misslyckande!

Jag tror att vi ska rikta in oss på att hänga kvar i allsvenskan. Kommer vi på placering 10-12 under säsong nummer två börjar vi etablera oss i allsvenskan. Tror att säsong tre kan bli riktigt bra om vi överlever säsong två. Vi ses i Göteborg!

Jag är skattebetalare också…
Jag lägger väldigt gärna skattepengar på badhus, hockeyhall och gummifabrik även en fotbollsarena
Kommer kanske inte sätta en fot på de ställena men tror att det är väldigt bra för kommunen om sådant finns och är i gott skick.

Är inte IFK den största och bästa reklamen för Värnamo kommun nu så hjälp mig då med vad det är.

Det är väl med IFK:s verksamhet som i företagsvärlden att kompetensen kanske inte räcker till alltid när det växer så det knakar.
Får en känsla av att de bygger stabilt och satsar väldigt ungt och hungrigt på ledarskapet.
Tycker det ser väldigt spännande ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *