Fotboll

IFK Värnamo utnyttjar Västerås miss – säkrar vinsten

Fotboll Med ett mål i varje halvlek kunde IFK Värnamo dra nytta av Västerås kostsamma misstag och säkra en viktig 2−0-vinst. Uppdaterad.

Gustav Engvall gjorde sitt första mål i allsvenskan för denna säsongen. Foto: Hedin Väisänen

− Det var en tuff första halvlek, där vi tappade bollen mycket och som ledde till att Västerås hade kontroll över matchen. Men sen kom det första målet som gjorde så att vi var i ledning och det målet var ett viktigt moment för oss, säger assisterande tränaren Vedran Vucicevic.

− Sedan blev andra halvlek mycket mer kvalitativ, eftersom där försvarade samt anföll vi på ett mycket bättre sätt. Sen kom andra målet för oss och då var vi bara mer än glada. För idag var det en viktig seger för oss och därmed är vi så glada att vi faktiskt kunde ta hem den vinsten.

− Det var en svår bortamatch mot Västerås men som vi vinner, så all eloge till spelarna som gjorde det fantastiskt bra. Det var en kollektiv insats och vi är riktigt glada och stolta över de.

− Nu hoppas vi verkligen att det blir en hemmapremiär på söndag mot Kalmar, för det förtjänar verkligen killarna efter alla dessa timmar i bussen och de långa resorna. Att få spela på hemmaplan, hade varit en riktig energikick för oss, då man får spela fotboll och vara med sin publik i sin egen arena. Vi alla i laget längtar efter detta och hoppas verkligen att det blir av nu på söndag, avslutar Vucicevic.

 

Kommande hemmamatcher

Fotboll

Söndag 07 juli 14:00

IFK Värnamo Herr - IFK Göteborg

Fotboll

Söndag 07 juli 14:00

IFK Värnamo Herr - IFK Göteborg

Fotboll

Söndag 21 juli 16:30

IFK Värnamo Herr - Häcken

 

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Slutmålet avgjorde för Bors SK
LÄS MER:  Direktrapportering: Matchen slut − IFK Värnamo tappar poängen i slutminuterna
LÄS MER:  Ingen lycka för Västboås

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *