IFK Värnamo orkade inte – föll mot AIK

Fotboll Segern senast mot IK Sirius kunde inte följas upp borta mot AIK. Det blev en 0–2 förlust mot Solnaklubben.

Första halvlekens inledning såg bra ut för Värnamos del, borta mot AIK. Men allt mer in i första tog hemmalaget över och inte helt orättvist kom också 1–0. Otagbart för Viktor Andersson i målet. Saknade av Simon Thern var kännbar.

Och uppförsbacken skulle bli brantare för Värnamogänget. När klockan precis nått 45 minuter så utökade Solnalaget till 2–0.

– Vi började bra och hade en del boll men skapade inget direkt farligt. AIK gör 1-0 men vi fortsatte på den inslagna vägen som vi sagt inför matchen. När sedan andra målet kommer blev det tung, säger Värnamos tränare Anes Mravac efter matchen.

Värnamo gjorde ett byte inför andra halvlekens start. Carl Johansson klev in istället för Viktor Bergh. Men det var AIK som pressade på och Värnamo kom knappt över halva plan under första kvarten av andra halvleken. Ett blekt och uddlöst spel gjorde att Värnamo inte kom till några farliga avslut och laget fick kliva av planen mållösa

– Vi försökte i andra men saknade det sista lilla extra, säger Mravac och tillägger:

– Det fanns en del saker som var bra men en hel del saker som måste bli bättre.