Fotboll

IFK Värnamo om piratkopiorna: ”Kommer ha en dialog”

Fotboll IFK Värnamo säger att de inte märkt av något varumärkesintrång mot klubben. Men man ska ändå ta kontakt med Svensk elitfotboll. – Vi kommer att ha en dialog med SEF för att se hur vi hanterar detta på bästa sätt, berättar Philip Davidsson som är marknadsansvarig i klubben.

Foto: Per Bunnstad

Tidigare har ni här på Värnamo.nu kunnat läsa om oseriösa aktörer som säljer supporterprylar i de allsvenska klubbarnas namn, utan att föreningarna får ta del av förtjänsten.
– De försöker kapitalisera på alla ligor genom att producera piratprylar som de sen försöker sälja på respektive marknad, berättade Carl-Henric Stjerna som är varumärkeschef på svensk elitfotboll.

Stjerna menade att piratkopior urholkar möjligheterna för de allsvenska klubbarna att själva stärka sin kassa genom att sälja supporterrelaterade kläder och prylar.

Ska ha en dialog med SEF

IFK Värnamo känner dock inte till om de har drabbats.
– Nej, det kan jag inte säga att vi gjort, säger klubbens marknadsansvarige Philip Davidsson och fortsätter:
– I nuläget ser vi inte detta som ett större problem men givetvis vill vi att våra supportrar handlar hos oss. Ofta köper du supporterprylar just för att stötta klubben ekonomiskt och det gör du inte om du handlar hos andra.

Philip Davidsson berättar att försäljning av supporterprylar är en av klubbens inkomstkällor och att man inför den här säsongen påbörjat en satsning för att kunna erbjuda fler och bättre produkter till supportrarna.

Angående de oseriösa aktörer som försöker sko sig på klubbarnas bekostnad så menar Philip Davidsson att man i nuläget inte kommer agera.
– Vi har inte resurser att lägga allt för mycket tid på detta, men vi kommer ha en dialog med Svensk elitfotboll för att se hur vi hanterar detta på bästa sätt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *