IFK Värnamo besegrade IFK Göteborg med 3–1

Fotboll Vi  har direktrapporterat IFK Värnamo - IFK Göteborg som slutade 3–1 (0–1). Uppdaterat 21.46.

Direktrapportering

IFK-tränaren Kim Hellberg, itll höger, glad vid prresskonferensen.

Text: Per Bunnstad

Hemmatränaren Kim Hellberg var oerhört imponerad över killarnas prestation och särskilt med andra halvlek som var en av de bästa han sett med sitt IFK Värnamo.
Han säger att det gick bra att komma med snabba anfall när Göteborg vid 1–1 närmast var tvingat att satsa på offensiven. IFK fick ytor och med ett härligt passningsspel och härliga avslut blev det tre mål i halvleken.

Att IFK Värnamo två gånger på en och samma säsong skulle besegra IFK Göteborg skulle för något år sedan ha känts overkligt. IFK:s andra halvlek var närmast också den overklig. Allt stämde och denna halvleken var nog säsongens bästa på Finnvedsvallen.

IFK fick upp tempot och det blev härliga uppspel i stället för det ständiga bollandet. Kanske är det just bollandet som gör att omställningen till snabbt spel lyckas.

Hampus Näsström var nog kvällens bäste hemmaspelare även om han inte kom med i målprotokollet:
– Jag vet inte varför det gick så bra men det var skönt. Vi ska fortsätta så här, sa han om de tre avslutande matcherna i allsvenskan 2023.

– Det har varit lite semester för mig ett tag men i dag var jag tillbaka och en skön seger, sa Wenderson efter matchen.

En annan duktig spelare var Viktor Bergh som fick pris som bäste hemmaspelare:
– Jag är glad för segern och att vi spelade så bra, noterade han.

Ademi och Simon Thern var oerhört effektiva. Simon gjorde det mesta rätt och hans passningar var ofta genialiska.

Det går att räkna upp nästan hela laget ett Värnamo som nu är sexa i serien.

94.00 Då är matchen slut. Vi återkommer med mer text och bilder

93.40 Hörnspark Göteborg

90.00 Tilläggstid minst fyra minuter

89.20 IFK byter: Engvall ut och Bustos in

85.00 Hörnspark för Värnamo

83.00 Byte Göteborg . 24 in, 21 ut. OFK dubbelbyte: 8 Ademi och 9 Oscar Johansson ut. In 20 Freddy Winsth och 32 Kenan Bilalovic

80.20 Nära mål för gästerna men bollen strax utanför målet

76.51 3–1! Ademi snyggt framspelad av Engvall. Tekniske Ademi går från klarhet till klarhet. Det blev ett riktigt, riktigt snyggt mål dessutom.

76.15 Gyllene läge för de gula men ingen höll sig framme75.30 Engvall skott över mål

73.25 Gästerna försöker att trycka på och kaske kan det öppna för kontringar för Värnamo

71.00 Hörnspark Göteborg

Dagens publiksiffra: 3 269

69.40 Byte Göteborg. 14 och 7 in. 28 och 22 ut

66.10 Hörnspark för ett just nu mycket bra hemmalag

63.00 2–1 till Värnamo! Ännu ett snyggt anfall och lagkapten Oscar Johansson Schellhas avslutar säkert.

60.55 Snygg insats av duktige Simon Thern och därefter ytterst nära målchans, fölks av hörnspark. 2–1 känns inte avslägset

59.00 Hampus Näsström visar upp ett fint spel.

57.00 IFK dominerar men den sista passningen går inte fram

51.10 Kvitterat till 1–1. Målskytt: En helt frispelad Gustav Engvall. Victor Larsson bröt ett anfall och spelade snyggt fram Gustav.

48.45 Hörnspark Göteborg – även här en kortvariant

48.00 Farlig kontring för Göteborg med oro i hemmaförsvarety

47.03 Hörnspark för Värnamo, blev en kortvariant

Klockan 20.03.11 Då startar andra halvlek

Vi noterar 66–34 i bollinnehav för Värnamo men det är ungefär som förväntat. Målchanser 4–2 och skott på mål 1–1. Gästerna är något vassare i sista tredjedelen av planen. Vi återkommer i andra halvlek

46.26 Halvtidsvila, ställningen 0–1

45.00 Tilläggstid minst en minut

43.30 IFK-pressen har bedarrrat något

41.10 Engvall nära att bli fri. 1–1 hänger i luften nu

39.50 Bra frispark av Ademi mot stolproten men målvakten tippar till hörnspark

39.00vFrispark Värnamo sedan Thern dragits omkull några metert utanför straffområdet

36.00 Värnamo med mycket boll men har svårt att komma till skottläge

31.10 Varniung Victor Eriksson, Värnamo

29.00 Hörnspark för Värnamo

25.40 Bra anfal lav Göteborg och lite oroligt i hemmaförsvaret. Varning Göteborgsspelaare

25.20 Så här långt noterar vi 2–2 i målchanser

22.35 Då har vi första riktiga måltillffället för Värnamo men skottet från Ademi blir inte tillräckligt bra

18.40 0–1 efter inlägg där Engvall inte klyckas rensa

16.15 SÅ har vi ett bra anfall från Värnamo med gästernas målvakt lägger beslag på inlägget

15.30 Värnamo har just nu taktpinnen men mist spel på mittplan

12.30 Bra anfall för gästerna men dåligt avslut

09.30 Hörnspark för Värnamo och blir som vanligt resultatlös – slutar med ett skott högt över målet av wenderson

07.00 Blåvitt – Göteborg – är i dag helgult och har så här långt ett litet spelövertag

04.30 Göteborg sättter hög press på hemmalaget och nu kommer första hörnsparken som blir resultatlös.

Klockan 19.00,35  Då startar matchen efter en tyst minut för att hedra offren i anslutning till matchen Belgien – Sverige i Bryssel

Lagen möttes i Göteborg i seriepremiären den 2 april och då blev det Värnamoseger med 1–0. Marco Bustos var målskytt.

IFK Göteborg låg länge i botten av tabellen men har blivit bättre och bättre. Man har dock bara tre poäng ned till Brommapojkarna på den negativa kvalplatsen. Laget har 30 poäng mot 38 för IFK Värnamo.

Formkurvan för Värnamo är 15 poäng på de tio senaste matcherna mot 18 för Göteborg. Värnamo har tagit 16 poäng på hemmaplan mot 22 borta. IFK Göteborg har 18 poäng hemma och 12 borta.

IFK Göteborg har en 16-årig debutant i kvällens trupp, Rasmus Nåfors Dahlin. Vi återkommer med båda lagens trupper kring klockan 18.00

6 reaktioner på IFK Värnamo besegrade IFK Göteborg med 3–1

Otrolig match av IFK, särskilt andra halvlek..synd bara att inte fler inser vilket lag de har i stan. Bedrövliga publiksiffror hela säsongen.

Herre gud….det kan inte vara bättre i himlen
Glöm aldrig detta
Vi passerade Bajen och ligger sexa
Alla ser vilken galen fotboll vi kan lira
Fem plus till alla

Helt fantastisk match! IFK:s andra halvlek måste vara den bästa man har presterat i allsvenskan. Såg ut som att IFK hade ett träningspass och försökte slå rekord i antal passningar och Blåvitt var aldrig i närheten av bollen. Alla var otroligt bra, men jag vill höja Victor Larsson – han har inte varit min favorit tidigare, men idag var han grym! Framspelningen till Engvalls solomål var genialisk! Engvall är ju också ganska skönt kaxig när han väljer att gå förbi Blåvitts klack när han blir utbytt.