IFK Värnamo föll knappt

Fotboll Kalmar FF besegrade IFK Värnamo efter ett sent segermål.

Hemmalaget Kalmar vann med 2–1 (1–0)

Med tanke på motståndet måste IFK få godkänt även om Kalmar pressade kraftigt i första halvlek. Allt IFK åstadkom framåt var några hyfsat farliga kontringar.

– Vårt försvar fick jobba hårt och de gjorde det mesta riktigt bra, berömmer IFK-tränaren Jonas Thern.

Kalmar kunde helt rättvist bra 1–0-

Andra halvlek blev lite annorlunda. Dels bytte Kalmar flera spelare, dels jobbade IFK mycket mer på att skapa offensivt spel. Kvitteringen kom också efter cirka en timmes spel. Behar Ferizi fick glädjas åt att bli säsongens förste målskytt för IFK.

– Vi lyckades åstadkomma en högre press, säger Jonas om den ganska jämna andra halvleken.

IFK skapade bland annat ett par jättelägen till mål. I stället kunde Kalmar efter frispark få fram bollen till en frispelad kille som med cirka tio minuter kvar gjorde 2–1.
– Det var snöpligt med tanke på att vår andra halvlek var bra, noterar IFK-tränaren.

Bland de mer framträdande i IFK märktes Benjamin Linblad och Filip Siljander. Kevin Simola som ersatte en skadad Freddy Winst i första halvlek var en av de mer framträdande.

En vitrysk kille provspelade men utan att visa något större spel och det är nog tveksamt om han erbjuds kontrakt.

På lördag är det dags försäsongens tredje försäsongsmatch:
– Ja och för tredje gången allsvenskt motstånd, inflikar Jonas Thern.
IFK reser till Falkenberg för nytt tufft motstånd. Man får fortsätta med att sätta defensiven i fokus.
– Ja, och anfallsspel har vi ännu inte satsat så mycket på vid träningarna, säger Jonas Thern.