IFK Värnamo faller och förlorar

Fotboll Det var en tuff bortamatch för IFK Värnamo dam när de ställdes mot Malmö FF i en intensiv fotbollsmatch. Trots en imponerande prestation från IFK Värnamo och en stark defensiv, lyckades Malmö FF hitta det avgörande målet och säkra segern. Matchen slutade 1–0 mellan Malmö FF och IFK Värnamo. Uppdaterad.

Arkivbild

− Det blev en tung förlust, men laget presterade på så bra. Känner en enorm stolthet över laget, säger tränaren Nicholas Plikas.

− Vi gör det bättre i första delen av halvleken och är extremt lugna med bollen och mycket disciplinerade defensivt. Sedan i andra halvlek kör vi på med samma taktik. Dock i sista kvarten är Malmö FF kvickare och där råkar vi göra ett misstag och det misstaget kostade oss poäng.

Nicholas Plikas vill trots förlusten lyfta fram hela laget.
− Det är en laginsats och alla sliter på bra och springer konstant i 90 minuter. Därav förtjänar vi ändå minst ett poäng.

− Många av de delarna som vi spelar och gör i dag, måste vi ta med oss till nästa match. Kan vi hålla samma standard som i dag, är jag helt säker på att vi kan kamma hem 3 poäng, avslutar Nicholas Plikas.

Nästa match spelas mot Halmstads BK på söndag.

Text: Lejla Velic