Fotboll

IFK var steget efter

Fotboll Nej, IFK Värnamo fick ingen poäng med sig hem från Landskrona. 2–0 till Landskrona BoIS var hur rättvist som helst.

Foto: Tero Väisänen

Tydligen behöver årets IFK-upplaga en bra start i matcherna. Detta var fjärde gången laget hamnade i underläge och fjärde gången man förlorade.

Motigheten började redan på uppvärmningen. York Rafael skulle spela vänsterback, men när lagen gjorde entré var Rafael inte med utan ersatt av Anton Maikkula.

• Vad hände?

– York blev sjuk på uppvärmningen. Han kände sig inte bra i bussen på väg ned, förklarar IFK-tränaren Roar Hansen.

Meningen var också att senaste nyförvärvet Darwin Jones från USA skulle vara med i truppen. Men icke.

• Var fanns han?

– Han sms:ade mej sent i går kväll att han hade problem med en skada.

 

Landskrona bättre

Men, det var inte med utan eller dem som IFK förlorade. Definitivt föll de för dagen rödklädda mot ett bättre lag. Landskrona spelade med bra speed, spelarna fann varandra betydligt bättre än Värnamo som hade problem.

En bra start och ledning hade kanske förändrat matchbilden och IFK hade ett par skapliga lägen. Först Johan Andersson, som smugit upp i offensiven i tionde minuten. I den allmänna röran fick Johan bollen, men något för nära och hemmaspelare var i vägen på avslutet.

Pär Cederqvist var så när att få perfekt läge på pass från Daniel Ask, men icke. 

Nej, det var inte IFK:s dag. Det är oerhört svårt att hitta positiva plus i Värnamolaget. Målvakten Tobias Andersson hade inte mycket att göra på hemmalagets båda mål. Det var rejäla fullträffar. 

Av övriga försökte Predrag Randelovic med lite olika varianter, men som så ofta denna dag gick sistapassen aldrig till rätt adress. Freddy Winst blev belönades som gästernas bäste och Freddy är ju en spelare som alltid kämpar hårt och sliter.

– Vi skapade en hel del, 1–0 och vi fick energi, 2–0 kändes tryggt, sa Agim Sopi, tränare i Landskrona. 

Roar Hansen var artig och hade en bra summering på presskonferensen.

– Får gratulera Landskrona till segern, inledde Roar, och konstaterade:

– Man är alltid besviken efter förlust, men det var jämnt till en början. De hade en boll i stolpen, vi hade några halvchanser. Men, så gjorde de 1–0, de fick energi och när 2–0 kom såg vi molokna ut. 

– I pausen pratade vi om att inte rasa samman som mot AFC, men Landskrona hade kontroll på matchen. De var bättre över 90 minuter så det är inte mycket mer att säga.

En klockren analys.

Bara att glömma dagens insats så fort som möjligt och komma igen. 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *