IFK vann välförtjänt

Fotboll Efter fyra förluster och en oavgjord blev det – äntligen seger för IFK Värnamo. Hemma på Ljusseveka besegrades Norrby IF med 1–0 och segerskytt var Daniel Ask.

[21/21]

– Helt i sin ordning att vi vann efter en riktigt bra första halvlek, ansåg Värnamos tränare Roar Hansen.

Visst var det så. IFK öppnade matchen med stor beslutsamhet och visade vem som skulle bestämma. Alla nya talanger som kommit till klubben visade än en gång prov på snabbt passningsspel och underbar inställning.

Framför allt gladdes man åt IFK:s snabba omställningar. Den första av flera kom i tionde minuten med Daniel Ask och Alexander Henningsson inblandade, men på sista passet in mot mål fanns ingen på rätt plats.

Norrby stack emellan med en ordentlig ”rökare” i 13:e minuten, men utanför Tobias Anderssons högra stolpe. Kanske att det var Norrbys bästa chans i matchen.

Segermålet

Minuten därefter kom cupdrabbningens enda mål. Paulo Marcelo sprang loss på vänstersidan, passade in mot mål där unge Daniel Ask fanns tämligen obevakad. Ett smart avslut från Ask och en felplacerad Norrbymålvakt förmådde inte ställa om.

IFK producerade fler chanser. Henningsson, Maikkula och Marcelo hade en ny omställning efter en halvtimma, men inget avslut.

Sådana kom senare, men inte av den exakta precisionen och kalibern.

Dock gick IFK till paus som värdiga ledare efter spelmässigt en förnämlig halvlek.

I pausen bytte IFK högerback, Anton Maikkula gick ut och Jon Birkfeldt kom in.

– Det var förutbestämt, förtydligade Hansen.

Matchen jämnades ut i andra halvlek och i takt med att Norrby började byta spelare flyttade de upp spelet.

– Ja, de forcerade på slutet, men skapade ingen het chans utan vi var bra med.

Så var det. Norrby sköt mer, men ofta från distans och på rätt plats varje gång stod Tobias Andersson i IFK-buren. Skönt att han fick hålla nollan och skönt också att IFK också avgick med segern.

– Glädjande för oss själva att vi visade att vi kan vinna, menade Roar.