IFK vann i Skövde

Fotboll Efter mållös hemmapremiär vann IFK i den andra omgången borta mot Skövde.

Paulo Marcelo svarade för två av målen. Arkivbild

IFK vann med 3–1 (2–0).

IFK fick en smakstart med mål redan i sjätte minuten genom Francis de Vries. Paulo Marcelo Souza Alves gjorde de andra två målen i minuterna 43 och 82. Skövdes reducering till 1–2 kom i minut 70 genom Andreas Uusitalo.

IFK-tränaren Jonas Thern var mycket nöjd med segern:
– Ja, en trepoängare på bortaplan ska man alltid vara nöjd med och vi förtjänade segern, säger Jonas.

IFK började matchen mycket bra:
– De kändes som att vi hade kontroll men Skövde kom tillbaka.
Hemmalaget visade mer aggressivitet och jämnade ut spelet. Kanske lite överraskande kom 2–0, ett långskott från nära 30 meter av Paolo Marcelo, stolpe in. Riktigt snyggt.
– Skönt att gå till halvtidsvila med 2–0, kommenterar IFK-tränaren.

Andra halvlek var även den lite blandad och när Skövde reducerade blev det plötsligt kamp. Hemmalaget fick mer energi men hade svårt att skapa målchanser.
– Ett ganska billigt mål för Skövde, noterar Jonas Thern om reduceringen.

När sedan Paolo Marcelo fick på ett bytt långskott från cirka 18 meter kändes det avgjort.
– Ja, verkligen. Mycket tryggt efter det.

• Bäst på plan
Charlie Vindehall på IFK:s mittfält var den store dirigenten, klar bäst på plan. Hela fyrbackslinjen hos IFK var stabil med extra plus till Freddy Winsth. Framåt måste Paulo Marcelo ha extra beröm för sina vackra mål.
– Mycket roligt att han fick göra mål, säger IFK-tränaren.