Fotboll

Bildextra: IFK vann mot Örgryte

Fotboll Näst på tur i träningsmatcher stod Örgryte som spelar i superettan. Uppdaterad.

  [1/19]

  [2/19]

  [3/19]

  [4/19]

  [5/19]

  [6/19]

  [7/19]

  [8/19]

  [9/19]

  [10/19]

  [11/19]

  [12/19]

  [13/19]

  [14/19]

  [15/19]

  [16/19]

  [17/19]

  [18/19]

  [19/19]

Matchen slutade i vinst med 3-1, (1-1) till Värnamo som tar sin fjärde raka seger.

Det är Värnamo som inleder matchen starkast och får in sitt första mål i 28:e minuten efter en hög press på Örgrytes vänster-mittback som tappar bollen. Ajdin Zeljkovic kan sedan passa in bollen snett inåt mot straffpunken som genom en motståndare skickas in i mål.

Återigen en hög press som leder till mål kommer i 33:e minuten men denna gången är det motståndarna som stjäl bollen strax utanför målområdet och Mubaraarak Nuh som placerar in den i mål.

– Än så länge är det lite si sådär, vi kommer inte riktigt upp i nivå. Det är lite svårt att spela på det här konstgräset, bollen studsar lite höger och vänster men det är ingen ursäkt. Sedan o andra sidan så gör de det bra i sitt presspel och gör det svårt för oss, säger Ajdin Zeljkovic till Discovery i halvtidspaus.

I den totalt femte hörnan efter pausen så knäar Kenan Bilalovic in nästa mål i 66:e minuten. Tredje målet kommer inte långt efter när Mubaraarak Nuh ger bort bollen strax utanför straffområdet efter återigen en hög press från Värnamo så att Ajdin Zeljkovic kan rulla in bollen i bottre hörnet av målet.

Discovery intervjuar Kim Hellberg på plats efter matchen:

– Det är skönt att vinna, bra att göra tre mål. Vi har stunder som är bra, stunder som är mindre bra. En helt okej insats och vi skiftar många spelare från matchen i tisdags men jag tycker att vi allmänt ser starka ut som lag.

Kenan Bilalovic, 17 år fick chansen från start här nu och kliver in och gör mål
– Ja jätteintressant spelare som kom upp till oss och började träna med oss lite under hösten förra säsongen och sedan kände vi att han har tagit så stora kliv i sin fotbollsutveckling så vi har haft med honom sedan vi startade i januari. Jag tycker han imponerar jättemycket och gör det jättebra.

Många spelare var ju inte med idag som du var inne på men är tanken att Kenan ska vara med och slåss om en av de där mittfältspositionerna?
– Absolut, jag blir glad varje gång Kenan spelar fotboll så han är med och konkurrerar i högsta grad.

Hur ser du annars på försäsongen hittills, du måste vara nöjd resultatmässigt men känner du att ni tar steg framåt och utvecklingsmässigt?
– Nej men det är ju klart, vi har spelat fyra matcher och vunnit dem men sedan är ju inte resultaten det absolut viktigaste under denna perioden utan det jag är nöjd med är att vi under långa stunder under dessa matcher ser ut som det lag vi vill göra, säger Hellberg.

 

 

Text: Linn Törnberg
Foto: Tero Hedin Väisänen

 

 

 

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på Bildextra: IFK vann mot Örgryte

Det var en dag på jobbet.
Absolut ingen toppinsats.
Ändå vinner man med 3-1, det imponerar däremot
Kenan har nu 2 mål och en assist på cirka 90 minuter och två matcher. Det måste vara bra för en ung kille.
Han blir det spännande att följa i år.
Utan Antonsson –som enligt en enad expertis var anledningen till att IFK hängde kvar – så har vi nu gjort 11 mål och inte förlorat på 4 matcher.
Det ser bra ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *