Fotboll

IFK vänder med 10 minuter kvar

Fotboll När det var tio minuter kvar höll IFK på att åka ut i cupen mot Berga men då vänder man matchen genom att näta två gånger inom tre minuter och vinner matchen med 2-1, (0-0). Uppdaterad.

Hur gör man inför en cupmatch, är det de vanliga som får starta?
– För oss handlar det om att så många spelare som möjligt att spela matcher så vi hade åtta spelare som startade från i lördags som inte startade idag. Med andra ord så roterade vi lite ifrån i lördags, säger assisterande tränare David Selini.

Hur har ni förberett killarna inför dagens match?
– Vi har pratat om att Berga skulle vara ett lag som backade hem och stängde ytor så det tog ett tag för oss att luckra upp dem men sedan äntligen i slutet lyckas vi och då får vi även ut det vi har pratat om.

Målen gjordes av Albion Ademi och Ajdin Zeljkovic.

– Det är kul att Carl Johansson gör sin första match i vår tröja och dessutom spelar fram till båda målen. Så honom kan jag lyfta fram i dagens match på rak arm men sedan gör Oscar Johansson och Albion Ademi bra inhopp.

Hur kändes det där i slutet av matchen?
– 
Ja när de hade gjort ett mål och det var sådär, 22 eller 23 minuter kvar så var det nervöst men sedan gör vi 1-1 och efter det så är det ganska lugnt. Då kändes det ändå som om vi hade matchen, avslutar Selini.

 

Dagens match innebär att IFK är vidare i cupen och nästa match är en Allsvensk match mot Halmstad på hemmaplan.

 

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


4 reaktioner på IFK vänder med 10 minuter kvar

Mycket viktigt inför säsongen 2024 att IFK gick vidare i cupen. Men att låna ut Bernardo förstår jag inte, då han kunde vara den bästa mittbacken om han bara fick bra matchträning. Vi förlorar dessutom en bra huvudspelare, som kanske brutit trenden efter över 100 resultatlösa hörnor.
IFK behöver bredden, då man knappt besegrar ett bottenlag i division 2. Kul att Carl levererar och hoppas på att han kliver in i startelvan snart. Nu är det Halmstad som gäller. Tre pinnar och pulsen går ner. Kom igen IFK och lycka till.

Trött, svårspelad match. Besviken på både Kenan och Frank som borde tagit för sig mer, för att få fler chanser i Allsvenskan.
Carl J såg verkligen pigg ut, ett bra nyförvärv.
Räddningen blev kung Oskar, när han kom in vände matchen.
Sen ser man ju att ett allsvenskt lag är så otroligt mer vältränat än ett div. 2 lag.

Blev riktigt nervöst detta och många underpresterade. Svårt med ett lågt försvar, men med klasskillnaden som är, så borde vi spelat klart mycket bättre.
Blev glatt överraskad över nyförvärvet Carl Johansson som såg riktigt fin ut. En av planens bästa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *