Fotboll

IFK U 21 avslutade säsongen i moll – trots drömstart

Fotboll Senast IFK:s U 21 mötte Kalmar blev det seger med 4–2. Denna gången blev det jämnare och med färre mål. När slutsignalen gick stod det 2–1, där 1–1 var halvtidsresultatet, på matchtavlan i Kalmar och seger alltså för hemmalaget.  

Foto: Hedin Väisänen/Arkivbild

– Jag är nöjd med vår insats, som blev både fartfylld och tufft, där Kalmar var något bättre än oss sett över hela matchen, säger Tony Johansson om dagens match.

IFK Värnamos U 21 åkte alltså ner till Kalmar för att avsluta serien och säsongen på ett bra sätt. Laget hade ingen chans att gå vidare till något slutspel, då man som bäst hamnar på en femte plats. Nu blev det dessvärre förlust med 1–2 (1–1) trots en perfekt start när Edvin Becirovic gjorde första målet efter åtta minuters spel.

– Jag tror han (Edvin Becirovic) bränner två frilägen och lyckas inte få till det sista i sina avslut ett par gånger. Så han kunde helt klart gjort fler mål idag, säger Johansson som också nämner andra som gjorde en bra insats.
– William Kenndal gör en bra match då han blivit nerflyttad till backposition som annars har en mittfältsroll. Även vår målvakt Hampus Gustafsson gör en bra insats.

Kunde ni gjort något annorlunda för att ta med er en sista seger?
– Det hade vi nog kunnat gjort. Men det är svårt så här kort efter och säga exakt vad. Kanske skulle varit bättre i presspelet. Vi skulle kunna tagit bollen i från dem tidigare. Men Kalmar gör en riktigt bra match.

Vad vill du säga om er säsong nu när den är färdigspelad och ni inte tar er till slutspel?
– Nej, den chansen försvann tidigare, under våren, då vi inte plockade tillräckligt med poäng och fick flera uddamålsförluster i rad. Men sett över hela säsongen har vi gjort en godkänd insats.

Vilka målsättningar hade ni inför säsongsstarten?
– Det är svårt att ha en målsättning då man inte vet vilka spelare som vi haft tillgång till i varje match, så det har vi inte haft.

Vad tycker du ni borde gjort bättre, då ni inte gick vidare till slutspel?
– Det var som jag sa tidigare att vi skulle ha vunnit några av de uddamålsförlust vi haft under våren, då hade vi varit med i slutspelet. Vi förlorade till exempel med uddamålet mot Öster, som vinner serien, där jag tycker vi borde vunnit.

Vad tar ni med er för positiva saker från säsongen?
– Att fått gett killarna en bra matchmiljö för att förbättra sin fotboll.

Vad händer för Tony Johansson och U 21 spelarna nu?
– Vi är inte klara ännu. Det är jobb med A-lag som gäller och då kan ju flera spelare var med och slåss om en plats. Vi har sex spelare med oss idag som spelar i U 19 och dem har matcher kvar. Sedan kommer det säkert bli någon mer träningsmatch i oktober för att hålla alla igång.

Text: Kenneth Andersson
Foto: Hedin Väisänen/Arkivbild

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *