Fotboll

IFK tror på poängchans mot AIK

Fotboll Det blev förlust på hemmaplan men kanske poäng borta mot topplaget AIK. Ja, kanske kan IFK Värnamo skrälla igen.

Från hemmamötet med AIK. Foto: Hedin Väisänen

I dag har truppen varit ledig från träning och i morgon blir det ett lättare pass innan man sätter sig i bussen för resan till Stockholm och spel på nationalarenan i Solna.

IFK har nästan ordinarie trupp:
– Edvin Becirovic är fortfarande skadad efter sitt målfirande, säger tränaren om den oturliga skadan.

Albin Lohikangas har också varit skadad och möjligen är han med i truppen mot AIK.

AIK är ett av topplagen som så sent som torsdag kväll tog sig vidare i Europaspel efter förlängning och slutligen straffar mot ett lag från Makedonien.

– Väldigt bra gjort och på hemmaplan är AIK grymt starka. Jag tror inte att de förlorat hemma på ett par år, noterar IFK-tränaren som har stor respekt för AIK men som även noterar att hela IFK-laget har stort självförtroende efter de senaste matcherna i allsvenskan.

– Bra fart och kontrollera bollen, som vi gjorde så bra i 60 minuter mot Djurgården, säger tränaren på frågan om möjlighet att kunna störa guldjagande AIK.

IFK gjorde en mycket bra match mot AIK hemma men föll lite oturligt med 2–3. Mot Djurgården hemma blev det 0–0, ett ganska rättvist resultat.


Konkurrensen är så pass tuff i IFK Värnamo att man precis före det att övergångsfönstret stängdes lämnade ifrån sig två spelare, Christian Moses till Örebro i superettan och Victor Andersson till Ljungskile i division ett. Den senare är endast utlånad säsongen ut.

Däremot presenterade IFK inget nyförvärv i går men har gjort det tidigare.
– Vår sportchef Enes Ahmetovic och alla andra har gjort ett jättebra jobb när det gäller nya spelare. Nu är vi nöjda med den trupp vi har och konkurrenssituationen är tuff, säger IFK-tränaren Kim Hellberg som både hoppas och tror att både Christian och Victor kommer att lyckas bra i Örebro respektive Ljungskile.


Nu gäller det en allsvensk match för nykomlingen och uppstickaren IFK Värnamo.

Skribenten som är stor Djurgårdsfantast hoppas givetvis på noll poäng för AIK.
– Då ska vi göra allt vi kan, lovar Kim Hellberg glatt.


På söndag direktrapporterar vi från matchen och efteråt kommer vi även med ett bildspel signerat vårt strävsamma fotopar Anette och Tero Hedin Väisänen.

Taggar

Dela


1 reaktion på IFK tror på poängchans mot AIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *