Fotboll

IFK-tränaren: ”Väldigt hungriga”

Fotboll Serieledaren IFK Värnamo beger sig under söndagen till Trelleborg för att ta sig an serietrean. Ännu en match med viktiga poäng på spel väntar tränaren Robin Asterheds gäng.

Får IFK jubla igen? Foto: Anette och Tero Hedin Väisänen

Den 13 juni var söndagens motståndare Trelleborg på besök på Finnvedsvallen och avgick med en 1-0-seger. Imorgon reser IFK Värnamo ner till Vångavallen för returmötet.
– Känslan är bra. Vi ser fram mot en fin match mot dem, inleder IFK-tränaren Robin Asterhed innan han fortsätter sina tankar om det förra mötet lagen emellan:
– Vi gör en väldigt bra match sett till hur vi driver matchen och kontrollerar spelet. Men får 0-1 mot oss och tycker absolut att vi var förtjänta av mer i den matchen. Vi är sugna på att visa att vi är bättre än vad resultatet visade senast mot Trelleborg.

Värnamo leder just nu Superettan med tre poäng tillgodo på trean Trelleborg. Asterhed berättar att känslan i truppen är god. Trots poängtappet mot Örgryte senast.
– Avslutningen mot ÖIS var sur med tanke på att vi ville ha tre poäng i den matchen. Vi tycker att vi gjorde en bra match mot ett bra lag. De kvitterade i 77:e och sen lyckas vi inte göra ett mål till. Innan dess kommer vi från en bra insats mot Jönköping och jag tycker självförtroendet är bra. Gruppen tror på det vi gör och vi är väldigt hungriga inför imorgon.

Statusen på truppen är likadan som den var inför matchen mot Örgryte förutom att Erick Brendon Pinheiro da Silva är avstängd då han drog på sig sitt tredje gula kort. Målvakten Pilip Vaitsiakhovich och mittfältaren Abdussalam Magashy saknas fortsatt på grund av skador.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *