Fotboll

IFK-tränaren: ”Kommer nog stå mellan fyra-fem lag”

Fotboll IFK Värnamos damer gör sig redo för en ny säsong. På förhand ser det väldigt intressant ut med fina förstärkningar. Men man får vänta ett tag på nyförvärven. – När de kommer in om ett par veckor, då tror jag vi kan vara med och konkurrera ordentligt, säger tränaren Willy Gollwitzer.

Värnamos tränare Willy Gollwitzer. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen.

Det väntar minst sagt en prövande säsong för landets 72 division 1-klubbar på damsidan. Serien ska nämligen bantas från nuvarande sex serier till tre. För IFK Värnamos del innebär det att de sex sista lagen obönhörligen kommer kastas ner i tvåan. Det sjätteplacerade laget kommer få kvala sig kvar.

Med den informationen vid handen blir målsättningen inför säsongen glasklar: Topp fem gäller.
– Det är väl egentligen då den målsättningen som vi försöker sikta på, säger tränaren Willy Gollwitzer.

Kommer ni fixa det då?
– Ja, så är det. Jag tycker vi har tränat bra och vi har gjort väldigt fina matcher under perioder på försäsongen. Att bli femma är ju så att säga minimimålsättningen, sen vill vi mer.

Vilka kommer slåss i toppen av serien?
– Vi hoppas såklart att vi ska vara där. Sen tror jag väl att de som kommer hänga med bäst kommer vara Göteborg och Husqvarna. Sen vet man inte riktigt med Häckens akademilag. Sen har ju Örby varit väldigt bra, så de vet vi inte riktigt var de befinner sig. Men jag tror att de kommer vara med i toppen också.
– Så det kommer nog stå mellan fyra-fem lag.

Dröjer innan nyförvärven ansluter

Division 1 mellersta Götaland har en viss hetta över sig denna säsongen. Detta då det finns tre Jönköpingslag, Mariebo, Husqvarna och Jönköping Södra, i den. Men enligt Willy Gollwitzer märker man inte av den hettan sju mil söderut.
– De kommer ha rätt tuffa derbymatcher. Vi ligger ändå lite i periferin där, även om vi ser dem lite som våra derbymatcher.

IFK Värnamo har annars förstärkt fint inför säsongen. Men det dröjer ett tag innan de som är tänkta att vara mest tongivande ansluter.
– Just nu är vi lite tunna, för vi har inte fått våra värvningar på plats. De har inte kommit än. Så de här två första matcherna står vi med lite tunn trupp. Men när de kommer in om ett par veckor, då tror jag vi kan vara med och konkurrera ordentligt, säger Willy Gollwitzer och skyndar sig att tillägga:
– Det kan vi nog vara nu också. Vårt bekymmer och vår glädje kan man säga är att vi har ett väldigt ungt lag. När de presterar på topp de här tjejerna, då är de väldigt väldigt bra. Sen är det så med unga människor, att det varierar lite. Man har inte den här stabiliteten riktigt.
– Men när vi får in förstärkningarna så kommer det säkert bli väldigt bra. I nuläget får vi också förlita oss lite på Växjö. Vi har ett samarbetsavtal med dem så vi får låna ett par spelare från dem. Så hela den grejen känns väldigt bra.

Vilka blir utropstecken i år?
– Det tror jag blir någon av 05-landslagstjejerna, då framförallt Julia (Söderberg) och Filippa (Collby) tror jag kommer göra det riktigt bra. De kommer ta ett kliv till.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *