Fotboll

IFK-tränaren: ”Fokus och ett steg i taget”

Fotboll   Matcherna duggar tätare än ett mustigt höstregn för IFK Värnamo just nu och ikväll kommer Örgryte på besök. – Det blir en svår match ikväll, säger IFK:s tränare Robin Asterhed till Värnamo.nu.  

Arkivbild

Det är ett Örgryte i fin form som kommer till Finnvedsvallen ikväll. Göteborgslaget har inte förlorat på fem raka matcher.
– Det är ett välorganiserat lag, säger Värnamos tränare Robin Asterhed till Värnamo.nu.

Örgryte tränas av Dane Ivarsson och ifjol nådde han framgång med Lindome, som då låg i samma serie som IFK.
– De hade en tydlighet i vad de gjorde, precis som Örgryte börjar bli ordentligt bra på att ha en tydlighet i vad de gör nu. De är ett LAG verkligen. De kommer garanterat vilja ha bollen och driva matchen själva. De är i bra form, så det blir en svår match ikväll, berättar Asterhed.

Christian Moses är tillgänglig efter sin avstängning. Däremot saknas fortfarande målvakten Pilip Vaitsiakhovich. Men ersättaren Filip Eriksson gjorde en bra insats mot Jönköping i torsdags.
– Han gjorde det fint, absolut, och han är duktig. Jag tycker vår målvaktssituation är väldigt bra.

IFK Värnamo är just nu i ledning i Superettan med tio matcher kvar. Men att tankar på Allsvenskan kommit in som stör fokus behöver ingen oroa sig för menar Robin Asterhed.
– Vi pratar inte om det och det är inget jag upplever att spelarna gör heller. Alla är medvetna om att om man ska driva en fotbollsverksamhet framåt så är det viktigt att fokusera på nästa moment bara. Det är fokus och ett steg i taget. Vi gjorde en bra träning igår och försöker se till att den förberedelsen vi gjort för ÖIS klickar rätt och vi kan göra en bra match ikväll.
– Från vår sida finns det inget prat om det, det är ointressant att prata om några månader framåt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *