Fotboll

Bollen gick inte IFK-tjejernas väg

Fotboll Ett straffmål avgjorde till Tjusts fördel när IFK Värnamo förlorade med uddamålet i Loftahammar.

Arkivbild från tidigare under säsongen.

Matchen fick sämsta tänkbara start för IFK-tjejerna, som hamnade i ett tvåmålsunderläge redan under de inledande sju minuterna, men laget kom tillbaka. Först reducerade Tova Sandahl i den 22:a matchminuten och tolv minuter senare kvitterade Sefika Muratovic. 2–2 stod sig i halvtid.

IFK inledde andra halvlek med att göra två byten, men det var Tjust som skulle få det sista ordet. Med dryga timmen spelad blev Tjusts Jennifer Ilhammar nerdragen i straffområdet. Ilhammar klev sedan fram från straffpunkten och avgjorde matchen.

– Det känns inget vidare. Det går inte att inleda en match på det viset som vi gjorde med ett 0–2-läge redan efter sju minuter, säger IFK-tränare Willy Gollwitzer efter matchen.

– Vi skärpte till oss och jobbade oss ikapp. När vi väl hade kvitterat hade vi två stora chanser att göra både 3–2 och 4–2 men vi får inte till det. Vi stångar oss blodiga mot deras försvar utan att det händer någonting. Efter straffmålet tappar vi spelet och det blir lite virrigt. Det är bara att bryta ihop tillsammans och komma tillbaka starkare än tidigare, avrundar Willy Gollwitzer.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *