Fotboll

IFK tittar på talanger i Afrika

Fotboll Just nu befinner sig Värnamos scout Jonas Thern på en resa i Afrika för att så småningom kunna hitta unga talanger som förhoppningsvis kan blomstra i IFK:s regi.

I bland annat Afrika arrangeras så kallade scoutingturneringar där de afrikanska klubbarnas ungdomsakademier gör upp framför inbjudna klubbrepresentanters ögon. Just nu är Jonas Thern på en sådan turnering. Sportchefen Enes Ahmetovic har tidigare också varit det.
– Det jag har sett vill jag gärna att Jonas ser också så vi kan sammanställa det tillsammans, berättar Enes Ahmetovic.
– Primärt när man åker till de nationerna så tittar man efter spelare i ung ålder som är utvecklingsbara.

Vad är syftet?
– I detta fallet är det mer för att lära känna marknaden än att vi ska plocka något just nu. Men vi har inte varit på den här nivån hur länge som helst och för oss handlar det om att se världen och hur vi kan jobba framåt för att göra Värnamo än starkare i framtiden.

Det långsiktiga syftet är att så småningom kunna hitta spelare, främst till ungdomsakademin.

Taggar

Dela


6 reaktioner på IFK tittar på talanger i Afrika

Du skattebetalare hyser som så ofta ett agg till allt vad IFK gäller, gissar att du är en gammal spelare som aldrig nådde A-laget. Afrika är lite större än Värnamotrakten och där finns talanger i mängder som hänger sig åt sporten. Bra jobbat av IFK:s sportgrupp. Heja IFK!

Han vet nog vad han gör och vad som behövs. Han har nog även koll i närområdet också. Tyvärr behövs han ju även i A-truppen också med sin erfarenhet, pondus och analytiska förmåga.

Äntligen IFK, så jobbar ni som proffs.
Jonas talang är guld värd.
Jobba på så kommer det att löna sig längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *