IFK tappade sin serieledning

Fotboll Öster var nära att bli ny serieledare i superettan efter ledning mot ett Gais som kvitterade till slutresultatet 2–2 i slutminuten och gjorde sedan ett segermål i åttonde övertidsminuten. IFK Värnamo är därmed tvåa i serien.

James Keene gav Öster ledningen efter 62 minuter och tre minuter senare ökade Nicholas Mortensen på ledningen.

Hemmalaget kämpade på och lyckades reducera till 1–2 i  minut 83. I minut 90 kom så kvitteringen. Gais segermål kom i åttonde av totalt tio övertidsminuter. Fjärde omgången är med detta komplett. Gais har tio poäng mot nio för tvåan IFK Värnamo.

Bland spelare i Gais märktes Michael Kargbo som förra året spelade med IFK Värnamo. Han blev dock mållös och blev utbytt i minut 79. Gais mål gjordes av Adnan Maric, Adam Egnell och Boris Lumbana.