Fotboll

IFK tappade greppet

Fotboll IFK Värnamos damer kopplade direkt grepp om Sjömarkens IF på Finnvedsvallen. IFK-målen uteblev, men inte för Sjömarken som åkte hem med tre poäng.

Matchen slutade 0–4 (0–1) och sett till 90 minuter behöver Sjömarken inte be om ursäkt. De var smartare och effektivare. 

Förutsättningarna inför matchen på Finnvedsvallen var att IFK hade revansch att kräva. I slutet av maj i Borås vann Sjömarken med 2–1.

I tabellen efter 17 omgångar hittas Värnamo i mitten med 23 poäng medan Sjömarken är precis ovanför nedflyttningsstrecket med 18 och ett par lag skuggande i ”hälsenorna”.

Formmässigt  har Boråslaget två vinster, två kryss och en förlust. Samma facit har också IFK.

En jämn batalj var därmed att vänta men det var inledningsvis IFK för hela slanten. Under första 20 minuterna var spelet konstant förlagt på gästernas planhalva. Ett par skapliga chanser hade de vit-blå också, men där avsluten blev lite för lösa.

24 minuter hade spelats då Sjömarken kom upp i sitt första anfall. Det avslutades med ett bra skott, dock precis ovanför Kajsa Pruners ribba.

Nära hemmaledning var det i 28:e minuten. Mona Chahrour jobbade in ett fint inlägg som Linda Persson nickskarvade – aningen utanför.

Nära bortaledning var det ett par minuter senare då Linnea Aronsson hann tillbaka och rensa på mållinjen varpå IFK ställde om med en vass attack som Alma Ingelsten avslutade med skott tätt, tätt över ribban.

Det blev dock Sjömarken som tog ledningen i minut 42. IFK hängde inte med tillräckligt i en spelomvändning. Sara Jardving kunde förlänga ett avslut in i övergivet mål.

Jardving hade andra halvleks första farlighet då hon med ett skott från vänster mot bortre stolpen så när gjort 0–2. Men, i sista sekunden dök Kajsa Pruner upp ner och nöp bollen.

Jätteläge att kvittera hade IFK i en kontring i 53:e minuten. Skott kom från snäv vänstervinkel, men returen rullade ut till Mona Chahrour som drog till – på en motståndare.

Matchen handlade sedan om ställningskrig där det gavs och togs utan att något konstruktivt hände. Förrän i 66:e minuten då Sjömarken pressade och då Ellen Larsson kunde ”tåa” in 0–2.

IFK försökte, men kom inte loss mot ett kompakt Sjömarken. Matchen avgjordes definitivt i 82:a minuten då Stina Jensen från högerkanten sköt mot IFK-målet och Kajsa Pruner tappade in bollen. Jensen nöjde sig inte med det utan krutade från distans också in 0–4. 

Nej, det var ingen rolig lördag för IFK-damerna efter en insats som var i stil med bottennapp.

– Vet inte vad det berodde på, om onsdagsmatchen satt i benen eller inte, säger IFK:s tränare Patrick Schellhas.

Som det började borde det inte slutat som det gjorde.

– Nej, sätter man inte chanserna går det så här. Vi hade ju lägen i början och även i andra halvlek en dubbelchans.

 

Matchfakta

IFK Värnamo–Sjömarkens IF

0–4 (0–1)

Må: 0–1 (42) Sara Jardving, 0–2 (66) Ellen Larsson, 0–3 (82) Stina Jensen, 0–4 (87) Stina Jensen.

Avslut på/i mål: (6–2).

Avslut totalt: (10–3).

Hörnor: (3–0).

Varningar: Julia Weidenmark, V (76).

IFK:s la: Kajsa Pruner– Emma Albertsson (65), Amela Basic (73), Linnéa Aronsson, Felicia Schellhas– Fanny Holmberg, Julia Weidenmark, Olivia Montero– Linda Persson (45), Mona Chahrour, Alma Ingelsten.

Avbytare: Amanda Heiel (46), Ebba Nyberg (65), Julia Haglund (73).

Domare: Mustafer Turkovic, Gislaved.

Publik: cirka 75.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *