IFK svarade för ett starkt genrep

Fotboll Om en vecka smäller det. Då drar allvaret i gång för IFK Värnamo. I dag genrepade laget mot FC Gute och vann med 3–0 (0–0).

Tyler Lisette  [20/20]

– Bra spel med högt tempo, konstaterade IFK-tränaren Jonas Thern.

Visst var det så, och insatsen totalt lovar gott. FC Gute från Gotland hade inte mycket att säga till om på en av Ljussevekas gräsplaner.

– Ett division 2-lag, men det spelar ingen roll. Det var bra fokus hela matchen och självförtroendet fick sig en kick uppåt, myser Thern.

Det var IFK:s match från avspark till slutsignal. Att första halvlek blev mållös berodde på att gotlänningarna kämpade enormt och störde IFK i varje duell.
– Vi borde gjort några mål på de chanser vi skapade.

Men, 0–0 i paus sedan IFK tagit över totalt sista kvarten. Och på den vägen körde hemmalaget vidare. Då dröjde det inte länge förrän proppen gick ur. Nöjet att göra 1–0 fick Alex Brilhante med en nick efter hörna.
Två minuter senare hade Gute sin bästa chans, men Pilip Vaitsiakhovich gjorde då en stark räddning. I övrigt hade han det tämligen lugnt.

IFK fortsatte att trumma på och ett tröttkört Gute hade fullt sjå att freda sig. Men, det blev 2–0 som Paulo Marcelo stötte in på en passning från högerkanten.
Marcelo, som var lagkapten, satte också punkt med 3–0 på straff sedan han själv blivit nedmejad.

– Vi sa i pausen att nu går vi ut och tar andra halvlek som en seriematch och grabbarna gjorde en riktigt bra insats, rosade Jonas Thern.
Han poängterade också:
– Försvarsspelet, som vi haft lite problem med, var bra i dag.

Ja, kort och gott svarade de vit-blå för ett hoppfullt genrep. Jonas Thern svävar dock inte på moln.
– I premiären blir det helt annat motstånd, men det börjar se bra ut och framför allt har vi snart alla i träning också.

Ska några lyftas fram lite extra från dagens match blir det Erick Brendon, Pinheiro da Silva, som agerade mellan försvar och mittfält, samt Alex Brilhante och Charlie Vindehall.

Text: Sölve Andersson
Fotro: Anette Hedin och Tero Väisänen

Träningsmatch

IFK Värnamo–FC Gute 3–0 (0–0)

Mål: 1–0 (48) Alex Brilhante, nick, 2–0 (53) Paulo Marcelo, 3–0 (78) Paulo Marcelo, straff.

Avslut på mål: 8–2 (2–1).

Avslut totalt: 18–3 (9–2).

Hörnor: 5–2 (3–1).

Varningar: Gustaf Nordkvist, G (38).

Domare: Johan Krsmanovic, Jönköping.

Publik: cirka 75.