IFK slog Öster – också

Fotboll Segertåget rullar vidare. IFK Värnamo satte även Östers IF på plats i ösregnet över Finnvedsvallen inför 3 386 åskådare. Och, nu är de vit-blå inte längre på nedflyttningsplats.

En ny fantastisk arbetsinsats var grunden till att Öster, som kom med nio raka matcher utan förlust, ”lades på rygg”. Som väntat blev det ett jämnt derby, men IFK hade definitivt hetare vilja och har även lite flyt, vilket man helt saknade i våras.

Det blev alltså 1–0 och segermålet kom i 32:a minuten. Ett vasst anfall där flera med lite tur kunde avslutat, men nöjet fick den lånade HBK-talangen Rasmus Wiedesheim-Paul.

Han hade lägen att göra ett par mål ytterligare minuterna efter, men 1–0 stod sig tiden ut eller i 94 minuter.

Christian Järdler tränade IFK förra året och fick då vara med om när IFK slog Öster på Finnvedsvallen. I dag fick han stå som förlorare.

– En besvikelse och matchbilden var inte oväntad. Vi hade räknat med att ha det lugnt på ena planhalva och att ha tio man att ta oss förbi på den andra.

Järdler hade inget att skylla på utan var nöjd med sina spelares insatser.

Uppe på kvalplats

– Vi hade stort bollinnehav, var inte tillräckligt bra samtidigt som Värnamo försvarade sig bra.

Roar Hansen har betydligt trevligare på presskonferenserna i höst än före sommaruppehållet. Nu har han och laget fem raka utan förlust och de har tagit 13 av 15 poäng, I kväll passerades Landskrona och IFK är uppe på en av de två negativa kvalplatserna.

Om Järdler visste hur IFK skulle spela visste Roar hus Öster agerar.

– Och, vi hade bra kontroll även om de hade mest boll. Men, sett till heta chanser hade vi fler och jag tycker vi vann rättvist.

– Vi hade ju ett stolpskott och hade varit värda 2–0 i paus, tillade Hansen.

En stund i andra halvlek hade IFK lite svårigheter på mittplan.

– Vi ville tajta til mer, kunde inte det, vi tog ett beslut och bytte in Johan (Andersson) och efter det blev det bättre.

Aldrig förlorat mot Öster

Samtidigt som Järdler var missbelåten var Hansen tvärtom.

– Är troligt nöjd med lagets insats.

Roar fick inför Växjöpressen berätta vad som hänt under uppehållet och att det nu finns konkurrens om platserna. Men, att varje match är som en cupfinal.

Och, derby mot Öster är något Roar gillar.

– Jag har aldrig varit med och förlorat mot Öster, avslöjade IFK-tränaren.