Fotboll

IFK ska inte parkera bussen

Fotboll Det vankas stormatch på Finnvedsvallen när storklubben Malmö FF kommer på besök. Om någon tror att IFK Värnamo kommer backa hem mot MFF:s offensiva kraft så tror de fel. – Jag tror inte det skulle hjälpa oss att gå ner och parkera bussen och ställa alla spelarna i straffområdet, berättar tränaren Kim Hellberg.

Kim Hellberg. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen.

Den andra halvleken mot Elfsborg i söndags innebar tre insläppta mål på tio minuter. Kim Hellberg säger att han tycker att hans lag gjorde 60 bra minuter i den matchen. Nedgången kom när Borås-gänget gjorde ett trippelbyte och kom in med ny energi.
– Vi har gått igenom de mål vi släppte in och vad som blir viktigt att lära oss därifrån. Det är klart att de sista 30 minuterna blir tunga, men så kan det vara när man går ut och ska vara offensiv. När det väl blir en sämre period så behöver vi bli bättre i de perioderna, berättar IFK-tränaren.

Ska fortsätta spela offensivt

Nu väntar ännu ett tänkt topplag när Malmö FF, som vunnit 22 SM-guld genom historien, kommer på besök.
– Vi ser fram emot att tampas med Malmö hemma på Finnvedsvallen. Det ska bli kul att få tävla mot dem i allsvenskan. Det känns bara positivt och det ska bli skönt att spela hemma igen.

Det är det andra mötet lagen emellan den här säsongen. Den 5 mars i Svenska cupen blev det en 2 – 0-vinst förr MFF på Malmö idrottsplats.

Hur ska ni göra för att slå dem?
– Det finns ingen annan möjlighet för oss än att göra det vi har gjort. För oss handlar det mycket om att utvecklas och bli bättre för varje dag som går för att på lång och kort sikt ta så många poäng som möjligt.

Två tacklingsskickliga lag

Kim Hellberg utvecklar hur hans lag ska bli bättre för varje dag.
– Det blir vi genom att försöka bedriva ett offensivt spel även mot de bästa lagen och försöka pressa dem. Jag tycker vi har visat att vi klarat av det väldigt bra. Jag tror inte det skulle hjälpa oss att gå ner och parkera bussen och ställa alla spelarna i straffområdet. Vi ska försöka föra spelet så mycket som möjligt. Våga vara aggressiva och spela ett högt försvarsspel.

Kim Hellberg understryker dock att man gör vissa anpassningar beroende på vilket motstånd de möter.

Just nu ligger IFK och MFF på de två främsta platserna i ligan gällande antal lyckade tacklingar per match. Värnamo innehar förstaplatsen.
– Vi är modiga och aggressiva i vårt försvarsspel vilket gör att det blir fler tacklingar, det blir fler dueller eftersom det blir mindre tid av matchen som bara spelas mot någon form av handbollsförsvar till exempel, säger Kim Hellberg.
– Jag tror att den här matchen kommer bli ganska fartfylld och det kommer bli mycket dueller. Då gäller det att vara stark i dem.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *