Fotboll

IFK-seger med 2–0

Fotboll Jonas Thern, tränare för IFK  Värnamo, fick de svar han ville ha på många frågor när laget på Östgötaposten i Norrköpings besegrade division I-kollegan Sylvia med 2-0 efter en mållös första halvlek.              

Jonas Thern, tränare i IFK. Arkivbild

IFK har tidigare i allsvenska och superettan haft tufft motstånd. I dag fick laget spela ut sitt register på ett helt annat sätt.

Jonas Thern berättar att killarna visade bra aggressivitet, höll ihop spelet och skapade tryck.

– Det var nyttigt att få hålla i taktpinnen och styra matchen. Det har inte varit lätt i de tidigare matcherna. Men vi har hållit modet uppe och i dag fick man spela fotboll på ett annat sätt, säger Jonas.

Det märktes tydligt efter vårt ledningsmål. Då ville alla vara med och delta i offensiven och vi skapade chanser och kunde gjort mer än två mål.

– Att anfallsspelet var bra och att vi skapade chanser tar vi med oss. I andra halvlek dominerade vi helt och hållet med bra passningsspel. 19-årige Kevin Simola var tillbaka på en ytterbacksplats och gjorde det riktigt bra. Också hans ytterbackskollega på andra kanten – Viktor Ljung – visade att han blir en fin tillgång. Försvaret i sin helhet mycket starkt och killarna på mittfältet agerade på ett bra sätt. Paulo Marcello jobbade hårt i anfallet tillsammans med Behar Ferizi. Den sistnämnde lurig och kreativ i sitt spelsätt.

1–0 gjorde Behar Ferizi efter fint inspel från kanten och han fick på ett bra och välplacerat skott från närmare tjugo meter. I matchens slutskede stötte Robin Schildt – 19-åring från AIK:s akademi – in det andra målet efter en situation i samband med en frispark.

Nästa veckoslut gästar Visby/Gute och står för motståndet och då hoppas man hitta en gräsplan att spela på. Och sen är det dags för seriepremiär hemma mot Oskarshamns AIK.

 

 

 

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *