Fotboll

IFK-seger med 2–0

Fotboll Jonas Thern, tränare för IFK  Värnamo, fick de svar han ville ha på många frågor när laget på Östgötaposten i Norrköpings besegrade division I-kollegan Sylvia med 2-0 efter en mållös första halvlek.              

Jonas Thern, tränare i IFK. Arkivbild

IFK har tidigare i allsvenska och superettan haft tufft motstånd. I dag fick laget spela ut sitt register på ett helt annat sätt.

Jonas Thern berättar att killarna visade bra aggressivitet, höll ihop spelet och skapade tryck.

– Det var nyttigt att få hålla i taktpinnen och styra matchen. Det har inte varit lätt i de tidigare matcherna. Men vi har hållit modet uppe och i dag fick man spela fotboll på ett annat sätt, säger Jonas.

Det märktes tydligt efter vårt ledningsmål. Då ville alla vara med och delta i offensiven och vi skapade chanser och kunde gjort mer än två mål.

– Att anfallsspelet var bra och att vi skapade chanser tar vi med oss. I andra halvlek dominerade vi helt och hållet med bra passningsspel. 19-årige Kevin Simola var tillbaka på en ytterbacksplats och gjorde det riktigt bra. Också hans ytterbackskollega på andra kanten – Viktor Ljung – visade att han blir en fin tillgång. Försvaret i sin helhet mycket starkt och killarna på mittfältet agerade på ett bra sätt. Paulo Marcello jobbade hårt i anfallet tillsammans med Behar Ferizi. Den sistnämnde lurig och kreativ i sitt spelsätt.

1–0 gjorde Behar Ferizi efter fint inspel från kanten och han fick på ett bra och välplacerat skott från närmare tjugo meter. I matchens slutskede stötte Robin Schildt – 19-åring från AIK:s akademi – in det andra målet efter en situation i samband med en frispark.

Nästa veckoslut gästar Visby/Gute och står för motståndet och då hoppas man hitta en gräsplan att spela på. Och sen är det dags för seriepremiär hemma mot Oskarshamns AIK.

 

 

 

 

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *