IFK räcker inte till

Fotboll Nej, det lyckas inte alls för IFK Värnamo. I dag förlorade IFK hemma på Finnvedsvallen mot bottenkollegan IK Frej Täby med 1–2 (1–1).

Det här var sjätte raka nederlaget och IFK förankras allt tyngre på sistaplatsen. Det är nog bara att konstatera att den här truppen räcker inte till. Så enkelt är det nog – dessvärre.

Det ryktas att IFK ska värva rejält, läste någonstans att det handlade om kanske tio spelare. Visst behövs det förstärkning och den behövs omgående.

IFK spelade i dag med en man mer från 34:e minuten. Frej fick ju Marcus Hansson utvisad då IFK fick straff och som Pär Cederqvist förvaltade på rätt sätt. Men, det märktes inte mycket av det, mer än att IFK pressade, flyttade upp och slog långa och höga inlägg. Alla dessa bollar tog deras reslige målvakt eller deras ännu mer resliga mittbackar.

Ett straffmål kunde räckt för vinst, men det håller inte att låta motståndarna göra två enkla mål. Det första redan i tredje minuten. Då sätts ju det mentala i obalans direkt.

Och, 1–2, ja vad ska man säga. Kort och enkelt, det ska inte få hända.

Frejs tränare Roberth Björknesjö var förstås nöjd.

– Vi är otroligt nöjda och vi började bra med ett fint mål.

– Sedan kom 1–1 och det var tufft men det kändes som att vi kunde göra en bra andra halvlek. Vi skulle göra jobbet och då få chanser.

Ja, en jättechans fick Frej. Det räckte för att åka hem med tre poäng.

Om Frejtränaren var nöjd var naturligtvis inte Roar Hansen det.

– Otroligt besviken. Här hade vi chansen att komma tillbaka i serien, men vi tog inte den, sa Roar.

Inledningen var förstås inte munter för IFK-tränaren:

– De har ett vettigt anfall i tredje minuten, men vi har gott om folk, ändå det blev 0–1.

IFK vek inte ned sig för den kallduschen.

– Vi jobbade på, Max hade ett par lägen, bland annat då PC nickade ned bollen.

Ja, hur Olsson kunde missa det läget…

Till råga på allt fick Frej även i andra halvlek ett tidigt mål.

– Den energi vi byggt upp rann ut, suckade Roar, och konstaterade:

– Vi hade inte tillräckligt kvalité.

• Du har väl ett starkt hjärta Roar?

– Det hoppas jag, svarade han.

3 reaktioner på IFK räcker inte till

Här kanske är ett recept. 1 styck mittback, 4 nya mittfältare (ska man vinna matcher måste man vinna slaget om mittfältet) och en styck forward. Vi har en för tunn trupp. Det ska vara krig varje träning för att ta en plats i startelvan. Nu kan man prestera dåligt mer än en match utan att vara utanför startelvan.