IFK-poäng i sista sekunden

Fotboll IFK Värnamo lyckades ta en poäng i damettan borta mot Eksjö på matchen sista spark och poängräddare blev Fanny Holmberg.

Fanny Holmberg räddade en poäng till IFK. Arkivbild

Det blåste friskt om lagen och det var svårspelat och lite chansartat.
IFK tog ledningen efter 13 minuter på ett långskott från Mona Charhour.

1–0 såg ut att stå sig i halvleken ut men i slutminuten lyckades hemmalaget kvittera.

I andra halvlek dominerade IFK stundtals och det var därför lite överraskande att Eksjö kunde 2–1 i 80:e minuten.

IFK-tjejerna kämpade och på matchens absolut sista spark lyckades Fanny Holmberg lyfta in en kvittering. Det var stor besvikelse hos hemmalaget men detta större glädje hos Värnamotjejerna som fick med sig en viktig poäng hem.

– Svårspelat givetvis i denna kraftiga blåst men bra kämpat av våra tjejer och ändå relativt välspelat, berömmer IFK-tränaren Patrick Schellhas.
– Det finns mycket att slipa på men en poäng borta är bra. Eksjö kommersäkert att lugga fler lag på poäng, noterar han.

Linnéa Aronsson var klart bäst i IFK men extra plus även till Alma Ingelsten. Mona Charhour som precis var tillbaka efter semester, visade goda takter de 70 minuter hon fick spela.

Nästa match för IFK är lördag om en vecka hemma mot Mariestad.