Fotboll

IFK och WIK får spela senare

Fotboll Seriestarten för  herrarnas division 2 och 3 samt damernas division 1 kommer inte att bli förrän i juni och det blir enkelserier.  

IFK Värnamo dam och Waggeryds IK dam i en tidigare match

Man spelar med synkronisering mot distriktsserierna. Detaljfrågor kring exakt seriestart och spelordning återkommer förbundet  till föreningarna i inledningen av april. Bland lag som berörs märks Waggeryds IK i herrtrean och IFK Värnamo i damettan, Tidigare har det beslutats att herrettan med bland andra IFK Värnamo senareläggs. Här är seriestarten planerad till 21 maj.

Beslutet att genomföra dessa serienivåer som enkelserier tas som en sista utväg utifrån myndigheternas prognoser för kring smittspridningen under april/maj och för att inte tvinga föreningarna att med förskjuten seriestart spela oavbrutet varje helg under sommar och höst.

• Kvalspel
Kvalspel till Allsvenskan och Superettan synkroniseras i årsplanerna mellan Allsvenskan, Superettan och Ettan.

Kvalformatet mellan Ettan och division 2 (herrar) förändras på så sätt att lag 13 i Ettan Södra och Ettan Norra möts i dubbelmöten om en plats i Ettan 2021, och de sex tvåorna i division 2 herrar gör upp om en plats i Ettan 2021. Ändringen görs för att skapa sportsliga förutsättningar för de deltagande lagen.

Kvalspel till Elitettan samt div 2 och div 3, herrar, inleds och genomförs enligt tidigare fastställt format och enligt fastställd tidsplan.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

WIK-herrarna i en tidigare match.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *