IFK och Södra vann allt i dag

Fotboll Det har gått bra för IFK Värnamo och Värnamo Södra i Gothia cup i dag.

Dagens match mot IFK Tidaholm blev ytterligare en jämn och händelserik match i årets Gothia Cup, på en plan som inte hade blivit bättre sedan gårdagen, hälsar Erik Pruner, lagledare för IFK F16.

Det är blev jämn match där Värnamotjejerna visade sig vara strået vassare. Värnamo tog ledningen med 1–0 i första halvlek direkt efter en lång utspark av målvakten Kajsa Pruner. Målskytt: Amanda Holm.

I andra halvlek inledde Tidaholm starkt och kvitterade till 1–1. Därefter böljade spelet fram och tillbaka under en period. I matchens sista minut avgjorde Lisa Ståhl efter en framspelning av Felicia Mattsson till slutresultatet 2–1.

Återigen ett starkt avslut av Värnamotjejerna som nu är klara för A-slutspel trots att en omgång återstår av gruppspelet. Motståndare avgörs först efter sista omgången imorgon.

Värnamo Södra vann båda sina matcher i P14 i dag: 2–1 mot Gunnilse och 7–0 mot Knivsta. I morgon blir det ett direkt avgörande om A-slutspelet när man tar sig an Hong Kong.