Fotboll

IFK: nye tränare klar

Fotboll Nu är det klart vem som blir IFK Värnamos nye tränare. Det är Roar Hansen som nu skrivit på ett kontrakt på två år med IFK.

Ordförande i IFK Värna mo, Kaj Larsson och sportchefen Tomas Lundqvist är mycket nöjda med att tränarfrågan nu är löst.

Roar har de senaste tre åren arbetat för Åtvidabergs FF. Han har varit tränare sedan han var 24 år.
51-årige Roar har ett imponerande cv: Ängelholms FF, Landskronas BoIS, Helsingborgs IF och Östers IF är klubbar som alla tränats av honom.
2012 lyckades han ta Östers IF till Allsvenskan.

IFK Värnamos sportchef, Tomas Lundqvist är mycket nöjd med att tränarfrågan nu är löst.
– Det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta till oss Roar Hansen. Roar har varit med på radarn ända sedan situation med Christian uppdagades och det känns glädjande att vi nu kan presentera honom som ny huvudtränare i föreningen.

Förutom en assisterande tränare kommer Roar att ha Jonas Thern till sin hjälp där hans fokus framför allt kommer att ligga på utvecklingen av de unga spelarna som flyttas upp. Ambitionen är att IFK Värnamo redan i slutet på denna veckan kommer att presentera lagets assisterande tränare.

Roar Hansen är förväntansfull över det nya jobbet.
– Det känns super att få komma till Värnamo och tillbaka till Småland. Det känns redan som att man har en relation med klubben, dels då man har spelat mot IFK så många gånger, dels då man känner så många spelare och ledare som har varit i klubben, såsom Peter Kuno Johansson, Jörgen Petersson, Joseph Baffo, Loret Sadiku, Freddy Söderberg med flera, säger han.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *