Fotboll

IFK möter Helsingborg – utan tränarduon

Fotboll IFK Värnamo spelar i morgon tredje träningsmatchen då laget gästar Olympiafältet i Helsingborg där HIF tar emot. Spelartruppen är OK, men inte ledarsidan.

Det är nämligen som så att nye tränaren Roar Hansen får stanna hemma på grund av sjukdom.

– Jag har rejält med feber och en riktig influensa och badar i svett, berättar Roar Hansen, då vi når honom på fredagskvällen.

Normalt blir det andretränaren som då coachar laget, men icke.

– Det är ju typiskt att Pavlos (Nikolaidis) är i Spanien, skrattar Roar.

Men, IFK-spelarna behöver inte känna sig ensamma.

– Det är lugnt, Jonas (Thern) och Magnus (Olsson) är med.

När det gäller laget är det positivt. I stort blir det samma trupp som var med mot Husqvarna i snöyran över Ljusseveka förra lördagen. Två nya namn har tillkommit. Det är Tobias Andersson, fjolårets förstekeeper som nu är tillbaka efter sjukdom. Vidare är det Max Olsson, den 18-årige Malmö FF-spelaren som är spelklar för IFK.

– Han blev klar i dag. Max var med och spelade en halvtimme mot Trelleborg och vi har sedan haft en  dialog, berättar Roar.

• Så, nu är truppen klar?

– Nej, någon gubbe till kan vi nog klämma in, men nu skyndar vi långsamt.

Lördagens motståndare är ju en klubb som inger respekt och som har anor. Men, HIF var ett lag IFK  trivdes mot förra året och i sluttabellen landade Värnamo precis före Skånegänget.

Fjolåret var förstås en missräkning för HIF, som nu rustat hårt för att åter ta sig till allsvenskan.

– De är definitivt en av de stora favoriterna. Men, den här matchen är bra för oss inför cupmatcherna som inleds nästa vecka. Det är bara att spänna musklerna, menar Hansen.

Helsingborg har spelat två matcher i är, först 1–1 mot Mjällby sedan vinst 1–0 mot GIF Sundsvall på träningsläger i Spanien.

IFK:s trupp: Tobias Andersson, Morgan Hellman– Jon Birkfeldt, Anton Maikkula, Johan Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winsth, Adebayo Ademilua– Victor Kristiansson, Archford Gutu, Daniel Ask, Alexander Jönsson, Adnan Kulovac– Lumala Abdu, Pär Cederqvist, Alexander Henningsson, Paulo Marcelo, Max Olsson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *