Fotboll

IFK klart för superettan

Fotboll För tio år sedan tog sig IFK Värnamo upp i superettan första gången och nu är man klar för landets näst högsta serie igen.

24 oktober 2010 när IFK blev klar för superettan

  [1/11]

  [2/11]

  [3/11]

Jonas Thern  [4/11]

  [5/11]

  [6/11]

  [7/11]

Dzenis Kozica med supporter  [8/11]

Kaj Larsson, dåvarande ordförande i IFK  [9/11]

  [10/11]

  [11/11]

Landskrona förlorade kvällens bortamatch mot Jönköpingslaget Assyriska Turabin med 1–2 och därmed har IFK ett ointagligt försprång på fyra poäng inför sista omgången av division 1 södra.

Alla inom IFK med supportrar är givetvis lyckliga i kväll och kanske de som var med redan för tio år sedan på ett speciellt sätt, spelaren Freddy Winsth och tränaren Jonas Thern:

– Det var ett helt annat lag den gången med unga spelare. Den här säsongen trodde nog inte många på oss med tanke på förra årets placering. Så det känns ju skönt kunna överraska många i år, säger Jonas Thern glatt efter Assyriskas seger över Landskrona.

Jonas själv såg inte matchen i Jönköping men följde utvecklingen via matchrapportering den sista halvtimmen.

Han hyllar hela det egna laget och inte minst veteranen och lagkaptenen Freddy Winsth som inte bara varit duktig på plan utan även i omklädningsrummet:
– En trotjänare och han ska vara med även nästa år, säger Jonas Thern om sin försvarsklippa.

• GLAD FREDDY
Freddy själv strålande säkert av glädje, åtminstone lät han glad över telefon minuterna efter matchslutet Assyriska – Landskrona:
– Vi var några hemma hos mig som följde matchen, säger Freddy om sändningen via internet.

– Helt underbart, fantastiskt, nästan overkligt, säger Freddy.

Det är ungefär som känslan när man gick upp för tio år sedan. Freddy är för övrigt den ende spelaren som är kvar i laget sedan den där oktoberdagen 2010.

Lite annorlunda vara det då. Den gången avgjordes det på Finnvedsvallen med storpublik. I år har man fått spela utan i stort sett några åskådare.

– Tråkigt men alla får sikta på nästa år, säger Freddy som inte bestämt sig om 2021.
Fast att han inteskulle för sin moderklubb är nog inte troligt.

• ÄR DU GLADAST I FAMILJEN I DAG?
– Nej, pappa Ola är nog ännu gladare, säger Freddy glatt.

• LAGET 2021
Inom IFK funderar man givetvis redan nu på 2021.
– Jo, det är klart. Vi har kikat på olika spelare under säsongen. Några försvinner nog och några tillkommer men vi har en bra stomme, säger Jonas Thern.

Samtidigt inflikar han att man inte har som mål att just hänga kvar:
– Nej, vi måste spänna bågen högre. Vi spelar inte för att delta utanför att vinna, påpekar Jonas Thern.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

18 reaktioner på IFK klart för superettan

Grattis till er alla som kämpat i med- och motgång. Detta var ni värda. Ser fram emot att få heja fram er nästa år. Lycka till! Så härligt att få uppleva detta igen.

Redaktionen tipsar: Skriv aldrig ord med enbart stora bokstäver. Hjälp oss så att vi slipper att lägga tid på att ändra. Tack!

Stort grattis till alla: Styrelsen, sportgrupp, andra ledare, Joans Thern, Tony Johansson, alla spelare och till oss supportrar som får uppleva superettanfotboll igen 🙂

Stort grattis till alla -ledare, spelare och andra som hjälper till👏🏼 Kommer ihåg när ni gick upp förra gången😊 Önskar alla lycka till i fortsättningen. Jonas du är guld värd för allt du gör🥇för IFK.

Gott att vara med om detta. Håller med Walfridsson att träningarna gör laget och stundtals mycket hårdare än matcherna. Grattis mästarna. Härligt med elitfotboll igen.

Ett stort grattis!
Från en som sett ett flertal träningar är jag inte överraskad. Har hela tiden sett ut som en Superettagrupp. Bra gjort.

Jag är så glad för alla som följer detta underbara lag. Spelare, ledare och hela föreningen förtjänar detta. Tror vi går mot en framgångsera…
Nu skall det drickas bubbel…

Fruktansvärt skönt. Nu hoppas vi att covid försvinner och att det blir mycket publik på vallen. Stort grattis till IFK med Jonas i spetsen.

Ett stort grattis till IFK! En fantastisk säsong för en supporter. Superettan. Jonas är magisk som tränare. Många spelare presterar nästan över sin potential med Jonas som tränare. Sex poäng mot Öster nästa år. En stor digital kram till alla spelarna i IFK, ingen nämnd och ingen glömd. Alla är delaktiga. Jag är lycklig.

Helt underbart!!!
Jag har bänkat mig framför tvn varje match och varje några matcher har man fått se på vallen.
Helt underbart stort stort grattis till alla spelare och ledare!!!!
Forza IFK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *