IFK till DM-final efter två mål av Fanny Holmberg

Fotboll IFK Värnamo besegrade i kväll Färjestaden med 2–0 (0–0) i damernas semifinal av Smålandscupen.

Färjestaden bjöd upp till spel på en svårbemästrad plan och den var mycket studsig.
– Ja, svår men båda lagen drabbades ju, säger IFK-tränaren Patrick Schellhas.

Det var spännande och mållöst i 70 minuter. Då nickade Fanny Holmberg in 1–0 efter hörna och i minut 89 lyckades hon göra matchavgörande 2–0.

Färjestaden från Öland är liksom IFK ett division 1-lag men spelar i en annan grupp. På papperet skulle det bli en jämn tillställning och det blev det också.

– Vår första halvlek var mycket bra. Vi hade ett visst övertag men vek ned oss lite i början av andra halvlek, påpekar tränaren.
IFK lyckades ändå ta ledningen och hade sedan en period med mycket bra spel. Mot slutet tappade man igen då hemmalaget satsade allt för en kvittering. I stället kom avgörande i slutet.

– Kanske inte en av våra bästa matcher men stabilt och tjejerna sprang kopiöst mycket, berömmer Patrick Schellhas.

Kajsa Pruner i målet var säkerheten själv och inte minst duktig på hemmalagets hörnor. Framåt måste Fanny Holmberg få extraberöm tack vare sig påpasslighet vid avslutningarna.

Tilde Johansson spelade bara första halvlek då det väntar landslagsläger för hennes del. Då gick Fanny Holmberg upp på topp med lyckat resultat.

Nu väntar DM-final mot antingen Mariebo eller IFK Kalmar som möts i sin semifinal på tisdag. Kalmar är storfavorit men cupspel är alltid cupspel.

I seriespelet står Sjömarken för nästa motstånd.
– Ja, vi ska försöka ta revansch när vi nu har hemmamatch på lördag, säger Patrick Schellhas förhoppningsfullt.