Fotboll

IFK kan tvingas flytta premiären till Borås

Fotboll Gräset på Finnvedsvallen har inte mått bra av köldknäppen som dragit över oss de senaste dagarna. Nu är måndagens allsvenska premiär på hemmaplan mot Sirius i fara. – Vi hoppas naturligtvis fortfarande att vi ska kunna spela och vi förbereder oss för spel på Finnvedsvallen, berättar Kaj Larsson som är evenemangsansvarig i IFK Värnamo.

Arkivbild

Från början var tanken att Finnvedsvallens gräsrektangel skulle besiktigas under torsdagen för att avgöra om det blir spel på måndag eller ej. Kaj Larsson berättar för Värnamo.nu att slutbesiktningen är flyttad till lördag för att komma så nära matchstart som möjligt.
– Besked kommer komma på lördag om det blir spel på Finnvedsvallen eller inte, berättar Kaj Larsson.

Med nuvarande väderlek riskerar planen att bli förstörd om matchen på måndag blir av. Vad IFK Värnamo nu vill ha är nätter utan minusgrader.
– Vi hoppas naturligtvis fortfarande att vi ska kunna spela och vi förbereder oss för spel på Finnvedsvallen. Det beror alldeles på vad vi kommer fram till på lördag. Det är såna parametrar vi måste ha med oss. Vad händer om vi spelar och hur ser det ut?

Skulle nu det värsta inträffa, att planen inte kan användas, så kommer det ändå bli match på måndag. Då flyttas matchen till Borås Arena.

Är det klart att ni kan spela där på måndag om matchen flyttas?
– Ja, det måste vi göra. Vi har den som reservplan. Så det är vad vi har att rätta oss efter.

Enligt SMHI kommer det vara minusgrader på nätterna i Värnamo fram tills måndag.

Taggar

1 reaktion på IFK kan tvingas flytta premiären till Borås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *