Värnamo utan chans mot MFF

Fotboll Det blev ingen rolig afton för IFK Värnamo när man tog emot Malmö FF på Borås Arena. Bortalaget kunde vinna med 4–0 och var det klart bättre laget matchen igenom.

Intervju med tränare Anes Mravac kommer i separat artikel senare ikväll.

Där är matchen över.

89′  Zeljkovic går ut – Albin Lohikangas in.

80′ Gult kort för Samuel Kotto som river ner en motståndare. Det innebär hans tredje gula för säsongen och han är därmed avstängd nästa match mot Sirius.

77′ MÅÅÅÅL!!! Japp. Så blev det. MFF ör mål på hörna. 4–0.

76′ Viktor Andersson spelar rätt i gapet på MFF:are. Men det blir inte mål. MFF har återigen ökat pressen och 4–0 ligger i luften.

73′ Malmö med en boll i mål. Men linjemannen har strax innan skottet blåst för offside.

67′ Zeljkovic får sitt tredje läge i matchen. Men bollen visslar utanför målvaktens högra stolpe.

Timmen har passerat av matchen och den här tillställningen känns avgjord. Kontroll är dagens ord. MFF har superkontroll på den här matchen. Till och eder rapportörs katt har tröttnat nu och gått och lagt sig. Det ska tilläggas att MFF gör en riktigt bra match. Frågan är om något lag i allsvenskan hade rått på dem i dagens form. Tveksamt.

50’MÅÅÅÅL!  3–0 till MFF. IFK slarvar och skåningarna får öppen gata in mot mål.

48′ Det är Malmö för hela slanten även i inledningen av den andra halvleken.

IFK gör ett dubbelbyte. Simon Thern och Marco Bustos ut. Bilalovic och Alsalkhadi in. Anes Mravac berättade för Discovery i paus att de gör bytet för att få upp farten i spelet.

Malmö gör en väldigt bra första halvlek och gjorde det svårt för Värnamo. IFK kändes lite nervösa i försvarspelet. Gustav Engvall intervjuades av Discovery i paus.
– Det är en tuff första halvlek för oss. De har mycket boll och vi får jobba mycket. De gör det bra, men vi kan göra det ännu bättre. Vi behöver flytta upp spelare längre upp i banan, konstaterade han.

Där stoppar domaren pipan i munnen, blåser och signalerar att den första halvleken är över.

45+1′ Zeljkovic ånyo med en farlig möjlighet. Men även denna gången går bollen över.

Tre minuters tilläggstid på den första halvleken.

42′ Frispark Värnamo i hyfsat läge. Zeljkovic högt över.

41′ Wenderson blir liggande efter en närkamp. Men uppe på benen nu.

40′ Himmelsblått, som för dagen spelar i mörkblått, är framme igen och oroar i hemmalagets straffsområde.

36′ Viktor Bergh nedriven och nytt frisparksläge för IFK.

För tredje matchen i rad hamnar IFK i ett 0–2-underläge.

33´MÅÅÅÅÅL! MFF gör 2–0. Ett resultat som speglar matchbilden.

27′ Simon Thern slår frisparken som Wenderson nästan får träff på. Näsström inne nu efter bytet.

Enligt Discovery ska axeln vara ur led på Agyei. Byte för Värnamo. Hampus Näsström förbereder sig för att hoppa in.

24′ Frank Junior Agyei ordnar fram en frispark till IFK i hyfsat bra läge. Han ligger dock fortfarande kvar efter smällen.

23′ Bara för det får Malmö hörna.

23′ Värnamo har haft lite mer av spelet de senaste minuterna.

19′ Malmö skott på mål. Viktor Andersson räddar.

18′ Värnamo med en framstöt men det blir aldrig farligt.

17′ IFK försöker pressa Malmö. Men det verkar inte beröra skåningarna. Fortfarande full kontroll på skeendet ute på den gröna rektangeln.

Snart uppe i matchminut 11 och Malmö har full kontroll på detta. Känns enormt trygga med bollen.

5′ MÅÅÅÅL! Malmö tar ledningen. 1–0 till skåningarna.

5′ Det är MFF som haft det mesta under inledningen. Den senaste minuten har dock Värnamo kunnat andas lite med bollen.

3´Malmö med ett visst tryck efter hörnan och målvakten Viktor Andersson får sträcka ut rejäkt för att freda sitt mål.

2′ Malmö skapar matchens första farlighet. Men IFK bryter till hörna.

Där är matchen igång. IFK tar avsparken.

Inmarsch på Borås Arena nu. Det är MFF-fansen som hörs mest.

En timme innan matchstart släppte IFK Värnamo elvan som ska starta matchen mot Malmö FF.

20 reaktioner på Värnamo utan chans mot MFF

Utlåningen av Vilar är fullständigt obegriplig. Vad gäller sportchefen är man bara trött på honom.

Observanten; Kotto är verkligen riktigt kass, men att tro att Vilar skulle ha stoppat 5-6 mål är ju bara verklighetsflykt. Han har aldrig visat att han är på allsvensk nivå. Storspelare i Moldavien säger ju noll och inget. Hela backuppsättningen är för svag, inte bara de klena mittbackarna. Nu krävs rejält försvar av hela laget de närmaste matcherna och hålla nollan, annars går det åt skogen och den Allsvenska sagan är all.

Verklighetsflykt eller inte, så har jag efter att ha tittat på samtliga insläppta mål ett antal gånger kunnat konstatera 6 av dem är försvarsmissar av Kotto och där jag tror att en Bernardo Vilar i form hade kunnat ändra på statistiken.
Att Bernardo inte har så mycket erfarenhet av allsvenskan får man väl tacka Stahre och Hellberg för. Du kan väl ta ett snack med Jonas Thern om Bernardos kapacitet. Om man inte får spela, så man inte heller få tillbaka självförtroendet.
Sheriff Tiraspol är av UEFA rankade på 85:e plats, MFF på 88:e. Följde Bernardo noga under utlåningen till Helsingborg och enligt många bedömare var det hans insats som gjorde att laget stannade kvar i superettan. Jag är övertygad om att en Bernardo Vilar i form hade gått in i vilket allsvenskt lag som helst. Tror att Jonas håller med mig. Tack för mig.

Bernardo Vilar är startspelare i Sheriff Tiraspol och även målskytt. Ren spekulation men 5-6 av de insläppta målen hittills hade förmodligen inte blivit av med honom som väster mittback i stället för Kotto. Är bara att hoppas på en bättre poängskörd innan sommarfönstret öppnar för inköp av ett par nya mittbackar. Annars blir det superettan nästa säsong.
Nu är det inte bara deras fel att vi inte har ett skott på mål och noll hörnor. Alla spelare behöver rannsaka sin prestation över 3 matcher.
Att se en sportchef med gigantiskt leende vilja få plats i tv-rutan efter en sådan prestation känns inget vidare. Hoppet är det sista som överger en sägs det, men nu är det tungt.

Att backlinjen är svajig har ju alla sett och förstått, men de gör sitt bästa. Och det är inte bara backlinjen som är svajig utan det finns brister i varje lagdel. Mittbackarna värvades sent till IFK och givetvis tar det tid med omställning från div 1 och superettan till allsvenskan. Det är inte helt rättvist att såga backlinjen för de har inte fått rätt förutsättningar för att spela in sig och lyckas. Det handlar om samarbete, erfarenhet och tempo som måste förbättras. Sen är det onödigt att ”ge” bort mål varje match på grund av slarv mm. Ansvaret för laget ligger ju på tränaren, styrelsen och på sportchefen. Oavsett lagdel i IFK så räcker truppen inte till. Tråkigt att se laget i detta skicket efter en imponerande 5:e plats förra året. Det blir intressant att följa nyförvärvet Alsalkhadi, som gjorde ett piggt inhopp. Han kan säkert uträtta lite i defensiven också, då han verkar löpvillig.
Och jag tror även att spelarna saknar K12:ans närvaro och stöd. Hoppas matchen mot Halmstad spelas i Värnamo.

Superettan låter bra då kan kommunen riva avtalet om arenahyra – och ge SVenska Fptbollförbundet pekfingret.

Negativa tipset 0-4 gick som väntat in, nu hoppas jag att jag har fel i farhågorna 0-2 och 0-2 i bortamatch 4 och 5 på raken, men befarar att det blir värre än så. Kotto är i och för sig avstängd, så det behöver kanske inte gå så illa. Villkoren för IFK är sannerligen inte lätta eller rättvisa med alla bortamatcher, men det ser verkligen inte bra ut. Engvall sliter och gör sig spelbar flera gånger i dag, men får ju inga bollar. Tror att han tröttnar snart och tar första bästa erbjudande och då är IFK riktigt illa ute.

Fystränare Andersson sa att man ej kör några styrketräningspass. Det ser man nu lång väg man väger för lätt, och likadant är det med presspelet (konditionen) in med Engvall i mitten och Alsalkhadi högerytter. Man saknar så Viktor Eriksson i bakre leden. Kom igen nu IFK, det är bara hårt arbete som gäller.

Malmö visade klass och behövde inte förta sig. Det ska skilja typ 4 mål och jag är glad att det bara blev 0-4. IFK var chanslösa och hade inte ett skott på mål. Men IFK behöver ju inte bjuda på mål på grund av nonchalans och dålig markering. IFK har aldrig tidigare mött ett så här bra MFF men vi har aldrig tidigare haft en så svag trupp. Spelarna gör säkert sitt bästa och är inte bättre, men hur tänkte tränaren inför säsongen? Naivt att tro att spelarförlusterna inte skulle behöva ersättas! Nej, det här håller inte och jag hoppas att styrelsen inser det väldigt snart. Två tuffa bortamatcher väntar och då krävs det poäng. Kotto avstängd och Hasic får kliva in på riktigt.
Kom igen IFK, kämpa på.

När IFK spelade i div 1 och mötte Malmö ff hemma i svenska cupen spelade vi betydligt bättre och förlorade enbart med 2-0. Edvin ledde pressspelet och vi hade flera målchanser.

Mittbackarna håller inte allsvensk klass! Dessutom hade Wenderson ingen bra dag. Han kan bättre.

Alla utom den skrattande sportchefen insåg ju hur svag backlinje IFK har. Att sedan påstå att de har stark trupp är ju bara pinsamt. Mycket talar för att IFK är sist om två omgångar. Superettan är väldigt troligt.

77 minuter 0-4, IFK har inget försvar och sämsta av alla är Kotto, förstår att Rydström gärna blev av med honom. Han har tydligen briljerat på IFK:s träningar, vilket säger allt om övriga försvarare!

51 minuter 0-3, fortsatt uselt försvar, pinsamt dåligt av Wenderson. Tycker dock att det är offside på 0-2.

33 minuter 0-2. Återigen uselt försvar, den här gången av Victor Larsson. Backlinjen verkar vara livrädd för motståndet.