Fotboll

IFK hoppas publiken kan lyfta dem till seger

Fotboll På måndagskvällen kommer Helsingborg till Finnvedsvallen i en match som på förhand känns enormt viktig för IFK Värnamo. – Det blir alltid extra speciellt när man möter lag som är nära i tabellen, säger tränaren Kim Hellberg.

Kim Hellberg. Foto: David Alin

Två raka förluster, en i allsvenskan och en i cupen. Men det har inte naggat på självförtroendet i truppen enligt IFK-tränaren.
– Innan vi mötte Häcken borta som leder serien så hade vi fyra i rad utan att förlora.

Morgondagens match är en chans för Helsingborg att närma sig Värnamo som just nu är på fast mark i bottenstriden. Skulle Värnamo däremot vinna så ser det mycket ljust ut inför framtiden.
– Det blir alltid extra speciellt när man möter lag som är nära i tabellen, oavsett om det gäller i toppen eller i botten. De matcherna blir viktiga eftersom minst ett av lagen kommer ta poäng. Så matchen är viktig ur den aspekten, men det är inte den som kommer avgöra om vi spelar i allsvenskan nästa år eller inte, säger Kim Hellberg.

Matchen på Finnvedsvallen är en så kallad enkronasmatch och publiken har fritt inträde. Det förväntas att det kommer komma mycket folk. Något som Kim Hellberg hoppas laget kan dra nytta av.
– Så är det absolut. Viu har varit enormt starka på hemmaplan. Framförallt de matcherna där det satts eller nosats på publikrekord, där har vi inte förlorat någon. Jag hoppas och tror att det stöd vi får från läktaren verkligen hjälper till och det känns väldigt bra att det blir mycket folk imorgon.

Taggar

1 reaktion på IFK hoppas publiken kan lyfta dem till seger

Nu är det dags IFK för den livsviktiga matchen mot Helsingborg. Jag hoppas att den gode Hellberg är klok och ödmjuk nog att låta Thern vara med och påverka taktik och laguttagning. Inga experiment med Kenndal med från start tack. Jag är redan nervös. Stort lycka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *