IFK höll en halvlek

Fotboll IFK Värnamo höll en halvlek borta mot allsvenska Helsingborg men sedan trillande bollarna in i IFK-målet.

1–0 kom efter 51 minuter, 2–0 efter 53 och 3–0 efter 65 på straffspark. Sedan blev det inte fler mål.

IFK-tränaren Jonas Thern var på det hela nöjd med dagens insats.
– Förlusten blev i överkant och förutom en kvart i andra halvlek spelade vi bra. Sammantaget helt enkelt en bra prestation, säger Jonas Thern.

HIF var som väntat klart bättre men faktum är att IFK i andra halvlek har några fina målchanser. Det var starkt att kunna oroa det allsvenskan försvaret. Behar Ferizi hade två fina lägen. Dessutom var Benjamin Lindblad nära att gör mål. Bollen gick över målvakten men en utespelare kunde rensa.

Charlie Vindehall hade också ett bra skott som strök ribbans överkant, berättar Jonas Thern.

HIF spelade tufft och ofta hade IFK svårt att komma underfund med det. Det blev lite grinigt ibland. Det var även svårspelat på naturgräset.

Charlie Vindehall och Benjamin Lindblad tillhörde de mest kreativa i IFK. Bakåt var det säkert uppträdande av mittbackarna Francis de Vries och Tyler Lissette

Tyvärr drabbades Daniel Ask av en skada på de fot han tidigare varit allvarligt skadad i men förhoppningsvis är det inga allvarligt.

Kommande helg väntar väntar ny träningsmatch och det blir i Norrköping mot Sylvia.