Fotboll

IFK har två matcher att vinna mot AIK

Fotboll På söndag är det kamp både på och utanför plan när IFK Värnamo tar emot AIK från Solna.

Kim Hellberg. Arkivbild. Foto: Per Bunnstad

På plan ställs IFK med 13 inspelade poäng mot ett AIK med 28. På papperet är det ett klart överläge för AIK. På läktarna lär det bli fler hemmasupportrar och det gäller att Kamrattolvan lyckas stötta sitt lag mer än vad AIK:s över 1 000 supportrar lyckas med sitt lag.
– Vi ska försöka att vinna båda matcher, säger IFK-tränaren Kim Hellberg glatt.

IFK får tillbaka Oscar Johansson i laget medan Netinho nog får vänta någon match till innan han blir uttagen.
– Bra att vi har båda i träning, säger Kim Hellberg.

Han hoppas och tror att IFK ska kunna ta poäng mot AIK.
– Vi kommer att ha en bra chans, säger han.

Målet är givetvis att täppa till bakåt på ett helt annat sätt än i den senaste matchen som förlorades mot Djurgården med 0–5.

– Vi har både mot Hammarby och Malmö FF på Finnvedsvallen även presenterat bra matcher framåt, säger han och hoppas på en ny hjälteinsats mot ett av topplagen.

Ingen ankdamm…

Även om AIK har postadress Ankdammsgatan så lär det int bli någon ankdamm på plan utan två lag som gör upp om viktiga allsvenska poäng och som ska kunna prestera fin fotboll.

IFK kommer väl förberett även om man ställde in en av två tilltänkta torsdagsträningar. Det var värmen med drygt 30 grader som gjorde att man valde ett något lite längre pass på förmiddagen för att sedan avstå på eftermiddagen.

Under fredagen är det helt ledigt och på lördagen blir det ett lättare träningspass. Därefter tas truppen ut men den blir inte officiell förrän en timme före matchstart på söndag.

Oscar Johansson väntas till spel igen. Arkivbild. Foto: Jim Carlsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *