Fotboll

IFK har allt att vinna mot serietvåan

Fotboll Under fredagen satte sig IFK Värnamo på spelarbussen för de 39 milen mot Stockholm där den allsvenska tvåan Djurgården väntar på lördagen. – Det kommer att bli en fantastisk rolig utmaning, säger tränaren Kim Hellberg.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

De två nyförvärven Albin Lohikangas och Ajdin Zeljkovic är spelklara och med i bussen som avgick till Stockholm under fredagen. Men huruvida de ska spela eller ej är ännu inte bestämt.
– Vi kommer att ge ut laget efter frukost lördag. Men båda är med i den 18-mannatrupp som åker med upp till Stockholm, säger Kim Hellberg.

Lohikangas har tränat med laget i en vecka, Zeljkovic anslöt till torsdagens träning.
– Det är två jättebra fotbollsspelare så detta kommer att bli kanon. Sedan behöver de också ges tid att prestera då de kommer från lägre divisioner. Men de kommer gatt öra enormt mycket nytta för oss på väldigt kort tid.

Hur ska det bli att möta Djurgården nu då?
– Det kommer att bli en fantastisk rolig utmaning, det kommer att vara massvis med folk och ett Djurgården som varit riktigt bra. Så det blir en kontrast till Sundsvallsmatchen där man kände att det blev ett tryck på att vi skulle vinna, här har vi allt att vinna.

Francis de Vries är korsbandsskadad och missar resten av säsongen. Oscar Johansson och Netinho saknades senast och kommer inte heller att finnas med mot Djurgården.
– Oscar kommer att träna fullt nästa vecka och kommer med största sannolikhet att vara tillbaka mot AIK. Neto ska trappa upp fotbollsträningen veckan som kommer.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *