Fotboll

IFK hade chanser men LSK starkare

Fotboll Serieledande Ljungskile SK vägde till slut och totalt mer och IFK Värnamo fick vända hem från bohusorten utan mål och poäng. Det blev 3–0 (1–0) till Ljungskile.

Jonas Thern, tränare i IFK. Arkivbild

– Jag är inte alltför besviken, säger Värnamos tränare Jonas Thern, och utvecklar:

– Vi gjorde en bra första halvlek mot ett av seriens bästa lag. 

Inte för inte toppar Ljungskile tabellen och det mesta pekar mot superettan. IFK hade svårt för LSK i superettan där de möttes tolv gånger. Sju gånger vann Ljungskile, IFK vann fyra medan en match slutade oavgjort. Senast de möttes var 2016 och då föll IFK i båda matcherna med 0–2. I år har IFK förlorat med 0–2 och 0–3 så det var ett tag sedan de fick hål på detta lag.

– Vi hade två bra chanser i första halvlek. På en retur fick David Danielsson läge, men sköt över. Vi hade behövt 1–0 i det läget. Vi hade även en kontring som kunde resulterat, säger Thern.

I stället tog Ljungskile ledningen precis före paus, eller i andra tilläggsminuten genom Johan Svahn, som ju spelade med vit-blått en säsong i S-ettan.

– Han har en fin frispark och visade det igen.

• Hur var det i andra halvlek?

– Lite hackigare och samtidigt försvarade sig Ljungskile väldigt bra. De är oerhört stabila bakåt.

• Är de bästa laget i serien?

– Tillsammans med Landskrona, som är offensivare och snabbare.

I stället för behövlig kvittering fick IFK släppa in en andra boll och det var 2–0 efter 56 minuter.

– Sista kvarten gick vi ner på 3-backlinje och flyttade upp Francis (de Vries). Nä, vi faller på misstag. Första halvlek var med mersmak, men totalt vann Ljungskile rättvist. Vi saknade Edvin Cronas tyngd, men han har vrickat foten och kunde inte spela.

• Ni ser ut att vara kvar på sjätteplatsen?

– Det spelar mindre roll. Nu mobiliserar vi nya krafter för nästa match.

Och det är kommande söndag då IFK på Finnvedsvallen möter Lunds BK. I skånelaget återfinns en IFK:are, nämligen Johan Andersson, skolad i Bredaryds IK.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *