IFK-förlust i Varberg

Fotboll IFK Värnamo låg under med 0–2 i halvtid mot allsvenska Varberg och det blev även slutresultatet.

Francis de Vries. Arkivbild

1–0 för hemmalaget kom efter 18 minuter och tolv minuter senare stod det 2–0.

IFK-tränaren Robin Asterhed var mycket nöjd med insatsen förutom att det kanske borde ha blivit något mål för hans killar också. Man mötte ett duktigt allsvenskt lag som i stort sett hade ordinarie manskap. Nyförvärvet Simon Karlsson Adjei som är fotbollsfostrad i Vaggeryds kommun saknades dock.

Varbergs ledningsmål kom lite oväntat då IFK var väl så bra första halvtimmen. Samma sak var det vid 2–0.
– Sedan tappade vi spelmässigt i slutet av halvleken, noterar Robin Asterhed.
IFK spelade med hög press i denna halvlek och oftast ar det en bra taktik.

Andra halvlek blev både spelmässigt och målmässigt jämn. IFK hade dock svårt att skapa så många farligheter framför det kompakta hemmaförsvaret.

– Bra intensitet i matchen och ett välorganiserat Varberg, berömmer IFK-tränaren.

Francis de Vries var bäst i ett IFK där det övrigt var ganska jämnt.
IFK gjorde fem byten från minut 60. De som utgick då var Oscar Johansson, Isse Ismail, Abdu Magashy, Edvin Becirovic och Venderson.

På tisdag är det dags för ny match mot Halmstad borta men då med ett mer U 21-betonat lag. På lördag blir det match borta mot Helsingborg.