IFK-förlust i Sundsvall

Fotboll Trots bra spel förlorade IFK Värnamo bortamatchen mot Sundsvall.

William Kenndal. Arkivbild

Det blev 2–0 (1–0) sedan IFK dominerat första halvlek. I stället för som man väntade på 1–0 för IFK var det hemmalagets Alexander Blomqvist som gjorde 1–0 på tilläggstid. Målet kom efter den enda rikt bra perioden Sundsvall hade i halvleken. IFK var klart bättre i 40 minuter och hade flera målchanser, genom inte minst en nick från Wenderson.
– Lite tråkigt med det avslutet på en så fin halvlek, den kanske bästa i år, säger IFK-tränaren Robin Asterhed.

William Kenndal var en av de dominanta i den första halvleken men fler som Victor Eriksson och Victor Larsson spelade fin fotboll:
– Ja, hela laget, inflikar Robin Asterhed.

I andra halvlek mattades IFK en del och den får sägas vara jämn. 2–0 kom efter 76 minuter genom Linus Hallenius. IFK tryckte på i slutet men i dag saknades en målskytt.

Nye Hugo Andersson fick göra ett inhopp under matchens sista minuter och då som anfallare i ett försök att få in en reducering.

Lagen hade vardera fem skott på mål och totalt antalet skott vanns av IFK med 16–11. Men måltorkan var påtaglig från Värnamos sida.

IFK tappar lite bland topplagen. Å andra sidan förlorade även Norrby i dag. Det börjar bli väldigt tätt i tabellens topp och nu väntar närmast en förväntad rysarmatch mot Landskrona hemma på lördag.

Robin Asterhed hoppas att man ska göra en ny spelmässigt fin match och denna gång få fart på målskyttet. IFK förlorade i seriepremiären borta mot Landskrona trots att man gjorde en spelmässigt bra insats.

6 reaktioner på IFK-förlust i Sundsvall

Förstår inte observantens observation om bland andra Benjamin Hajdari? Han är den spelare som tyvärr fått minst chanser i laget, trots fantastiska egenskaper som forward och målgörare, vilket han visat i U21 och i ett antal andra matcher.
Nej, de observationerna observanten gör lutar mer åt ett förståeligt missnöje efter förlusten mot Sundsvall än observation. Nu laddar vi om!

Tycker att IFK gör en bra match spelmässigt. Man skapar tillräckligt med lägen för att göra både 2 och 3 mål, men avsluten är svaga och utan skärpa.
Saknar Moses i anfallet. Inget av baklängesmålen kan lastas på målvakten. Mål nummer ett var ett svagt skott som ändrade riktning på Alexander Blomqvist och ställde Vaitsiakovitch. Mål nummer tvåvar ett klassmål av Linus Hallenius. Viktor E var en halv meter för långsam i löpduellen med Linus.
Ingen katastrof att förlora borta mot Sundsvall.
Spelmässigt okej, men sista tredjedelen måste bli bättre. Nu tar vi nya tag och laddar om batterierna mot Landskrona. Vi syns på vallen.

Vad ska man säga, 4 backar och 6 mittfältare. Oscar Uddlös har nu startat 3 matcher och jag förstår inte vad tränarna ser hos honom. Ingen fart, ingen teknik och fullständigt kraftlös. Oscar Johansson är en offensiv mittfältare och inte något annat.

Om målen hade varit 20 meter breda och 10 meter höga så hade säkert några skott träffat mål. Bedrövligt.
Vi har fullständig dominans i 35-40 minuter, men kan inte fullfölja den höga pressen och Sundsvall kan flytta upp spelet. Ett riktigt skitmål på grund av att man inte kan rensa bort bollen. Philip kan inte lastas för det.
Victor Larsson är en säkerhetsrisk med en del vansinniga uppspel. Hoppas att Hugo går in bredvid Victor Eriksson.
Att ta ut Freddy och Magashy förstår jag inte. Förstår inte heller att Benjamin Hajdari är kvar i truppen, liksom Uddenäs.
Förhoppningsvis är Christian Moses tillbaka mot Landskrona. Då har vi åtminstone en anfallare. Vad jag saknar Bernardo och han fick sitta på bänken 97 minuter. Bra att Athletic Eskilstuna spöade Norrby.

Jag håller inte med Robin om William Kenndal.
Tycker i bland han inte tar jobbet fullt ut.
När Sundsvall gör 2-0 så blir han fintad och står kvar och titta. Tycker vår brasse på mitten har ett helt annat lugn med boll och vågar slå en avgörande. Uddenäs har fått sina chanser.

Bernardo lämnar och IFK:s försvar rämnar, 1:a insläppta är ju ett skitmål, men 4 mot 1 när Giffarna gör sitt 2:a – uselt. Totalt överlägsna mot ett svagt GIF i 1:a, men uddlösa. Dags att byta hörnläggare, de är ju bara för dåliga! IFK har såklart gjort det riktigt bra hittills, men nu verkar man ängsliga när spelövertaget inte ger resultat.
Nu gäller seger mot Landskrona och fortsatt utmaning om allsvensk plats!

Förlusten får Jonas och Robin ta på sig. Framåt fungerade inte mycket. Oskar och Oskar var totalt osynliga. Oskar J hade inte många bra fasta situationer som gick rätt och som anfallare fungerade ingenting. Uddenäs vann inte en närkamp. Det måste till mer mot Landskrona annars är det storförlust. Tur att Victor E fanns i backlinjen. William gjorde en klart godkänd match. Men det är oroväckande att man förlorar när Sundsvall har två skott på mål och vi inte skapar mer framåt. Läge att byta målvakt…