IFK-förlust och tappad serieledning

Fotboll Efter fyra inledande segrar tog det stopp för iFK Värnamo då gästande Göteborgslaget Utsikten vann med matchens enda mål.

Sadmir Zekovic gav gästerna ledningen efter 17 minuter. IFK hade sju avslut på mål mot tre för Utsikten men det blev ändå inget IFK-mål.

IFK hade lite svårt att skapa målchanser men hade på slutet ett par gyllene lägen att få in en kvittering.

IFK-tränaren Jonas Thern var givetvis inte nöjd med resultatet men tycker ändå att spelarna överlag bjöd upp till bra spel även om 3–4 av dem inte var helt på topp.

– Vi var alldeles för passiva efter hörnan som det sedan blev mål på. Annars tycker jag inte att Utsikten hade någon direkt målchans i övrigt, säger IFK-tränaren.

– Vi hade tillräckligt med målchanser för att kunna ta poäng men det var svårt när de hade nio man i försvaret. Lite surt att förlora en sådan här match.

Det kändes som att IFK spelade väl mycket på marken i stället för att variera med lite inlägg i luften.

Utsikten var ett spelförstörande lag och dess taktik lyckades man väl med. Visst hade IFK målchanser men inte så klara som man man haft i seriens inledning.

I minut 64 bytte IFK tre spelare och mest pigg av dem som kom in var Bejamin Hajdari som man kanske hade förväntat sig som startspelare.
– Ja, med facit i hand kanske, säger Jonas Thern.

Bäst i IFK var utan tvekan Viktor Eriksson och Abdussalam ”Abdu” MagashyMichael Kargbo var den som skapade mest framåt

Nu väntar närmast Assyriska Turabdin borta
– Vi måste ladda batterierna. Vi möter ett bra lag, avrundar IFK-tränaren som givetvis vill ha tillbaka IFK i vinnarläge.

3 reaktioner på IFK-förlust och tappad serieledning

Håller med anton fullt ut angående matchen . Skärpan saknades lite grann!! Kanske en reaktion efter den fina inledningen??? Nu laddar vi för matchen mot assyriska turabdin!!!! Kämpa ifk, kämpa!!!!!!

Tycker inte IFK kommer upp i någon klass.
Sista 45 äger IFK stundtals boll men mycket felbeslut sista biten.