Fotboll

IFK föll i Skåne

IFK föll i Skåne

Fotboll Torns IF är tydligen ett lag som passar IFK Värnamo illa. I våras knep Skånelaget en poäng på Finnvedsvallen, men i dag på hemmaplan tog de alla tre mot IFK.

Francis de Vries svarade för IFK-målet. Arkivbild

Torns IF hör hemma i Stångby, en mindre ort i trakterna av Lund. För några år sedan var IFK där och mötte Torn i Svenska cupen, En match som gick till förlängning innan IFK kunde avgöra.

I dag tog Torn ledningen tidigt, redan i femte minuten. 1–0 stod sig till 59:e då hemmalaget ökade på till 2–0. IFK satsade förstås framåt och reducerade på straff genom Francis de Vries, Men, närmare kom inte serieledarna.

IFK var förvarnade då mötet mot Torn på Finnsvedsvallen slutade 1–1. Det är för övrigt IFK:s enda oavgjorda match i år medan Torn är seriens kryssgladaste gäng med hela elva matcher som har slutat lika.

– Vi hade svårt att skapa chanser. Annars dominerade vi spelmässigt, tycker IFK:s tränare Jonas Thern.

Genom ledningsmål var Torn stärkta och trots att IFK hade mest boll kunde skåningarna sticka upp och göra 2–0 också.

– De är svårspelade här, men vi är just nu inte riktigt där vi ska vara. Sista passen sitter inte, den lilla vickningen inne i boxern och då blir det svårare att göra mål, fortsätter Thern.

• Men, du verkar inte ledsen eller förbannad?

– Visst är det lite surt att förlora, att inte få en poäng med sig. Men, prestation och offerviljan var bra.

– Därför kan jag inte klaga på grabbarna. Det var gediget spel, alla ville delta, men som sagt, sista-passen satt inte.

• Några som stack ut?

– Abdussalam Magashy, och Charlie Vindehall var tillbaka och jobbade hårt.

Samtidigt som IFK förlorade vann Landskrona med 3–0 mot Oskarshamn. Därmed är IFK tio poäng före och då har Landskrona en match mindre spelad.

– Vi har ett bra avstånd, tycker Thern.

Så är det och IFK har kommit igen förr. Nästa match är 25 oktober, hemma mot Oskarshamns AIK.

 

Matchfakta

Torns IF–IFK Värnamo

2–1 (1–0)

Mål: 1–0 (5) Dylan Kosik Sulaiman, 2–0 (59) Dylan Kosik Sulaiman, 2–1 (80) Francis de Vries, straff

Avslut totalt: 2–1 (1–0).

Avslut på mål: 2–1(1–0).

Hörnor: 4–6 (2–4).

Varningar: Victor Eriksson, V (35), Hugo Brasne, T (42), Erick Brendon, V (45), Tobias Karlsson, T (56), Charlie Vindehall, V(84).

IFK:s lag: Pilip Vaitsiakhovich– Freddy Winsth, Victor Eriksson, Francis de Vries, Patrik Wennergrund– Erick Brendon, Abdussalam Magashy, Charlie Vindehall– Johan Lassagård, Benjamin Hajdari, Michael Kargbo.

Avbytare: Joel Stevens, Benjamin Lindblad, Isse Ismail, Oscar Uddenäs, Kevin Karlsson Simola, Aldin Basic, Filip Eriksson (mv).

Domare: Almir Kadiric, Ekenässjön. 

Taggar

3 reaktioner på IFK föll i Skåne

Riktigt bottennapp, IFK gör en medioker motståndare bra med en svag insats och Landskrona jublar. Alldeles för sena byten på vissa för dagen svaga spelare enligt min mening. Viktor Eriksson lovade ju 6 kommande vinster i intervjun efter matchen så kval skall det väl inte behöva bli, men det vete tusan…

Utan att ha sett matcherna så känns det som om de senaste matcherna varit tuffa, även att man har vunnit. Så denna förlusten var inte helt oväntad, tyvärr. Kanske beror på att de har varit överlägsna tidigare. Nu gäller det att lyfta sig innan de sista matcherna blir avgörande. Så kom igen IFK👍

Torn är fortfarande obesegrat på hemmaplan.
Tror att IFK behöver en träningsvecka för att samla ihop sig. Nästa helg väntar Oskarshamn hemma på Finnvedsvallen och då gäller det att studsa tillbaka! Kom igen IFK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *