IFK-damerna tog sig an Elfsborg

Fotboll IFK Värnamos damer kopierade herrarnas insats när man tog sig an IF Elfsborg på bortaplan. Uppdaterat.

Julia Söderberg svarade för målet. Arkivbild, foto: Hedin Väisänen.

IFK-damerna vann med 1–0. Julia Söderberg svarade för målet på tilläggstid i första halvlek.

IFK har fått en smakstart i division ett med tre raka segrar och målskillnaden 13–0. Närmast väntar Djursholm hemma, ett lag som också har full poäng efter tre matcher.

IFK-tränaren Nicholas Plikas var oerhört nöjd med dagens insats och framför allt med det defensiva spelet.

– En fantastiskt skön seger. Det var lite tufft i första halvlek men i andra släppte vi inte till mycket bakåt. Visst kan vi spela bättre men lagmässigt var det otroligt bra, säger Nicholas  som hyllar hela laget.

Han ger ändå ett fång rosor till målvakten Malin Davidsson som särskilt i första halvlek visade sin klass.

Framåt hade IFK inte jättemycket men målet av Julia Söderberg var mycket fint.
– Ja, kul för henne med första målet i serien den här säsongen.

– Jag är klart stolt att vi höll nollan igen och det var ett riktigt lagarbete, berömmer han.

Han säger att han inte har mycket koll på nykomlingen Djursholm men det blir att studera lite filmer för att se hur de lyckats så bra och hur man ska kunna ge det laget sin första förlust.