IFK-damerna föll i Svenska Cupen

Fotboll IFK Värnamos damer föll i hemmamatchen i Svenska Cupen.

Edona Demaj. Arkivbild

Husqvarna FF vann med 3–2.

Båda lagen spelar till vardags i division 1 men i kväll handlade det om cupspel. Matchen som sådan blev jämn  men sett till målchanser borde det ha blivit hemmaseger.

IFK tog också ledningen i första halvlek genom Edona Demaj, nyförvärv den här säsongen från Waggeryds IK. Det var hennes första mål i A-laget för IFK.

– Vi hade ett mycket ungt lag och med tanke på förutsättningarna får vi säga att det blev en hedersam förlust, säger IFK-tränaren Willy Gollwitzer.

Efter kvittering gjorde Filippa Collryd ett härligt solomål fram till 2–1. Husqvarna kom dock tillbaka och gjorde sitt segermål efter 80 minuter.

IFK hade sedan flera chanser att kvittera. Det var ett par gånger riktig kalabalik i gästernas straffområde men bollen ville aldrig in i gästernas mål.

Extra plus hos IFK till Filippa Collryd samt rutinerade till Sefika Muratovic och Julia Weidenmark.

I serien möter IFK möter ganska snart just Husqvarna men före dess väntar nu på lördag Astrio hemma.

– Vi hoppas då ha fått tillbaka några av de vi saknade i dag på grund av skador och sjukdomar, säger Willy Gollwitzer.